Πειθήνια ανδρείκελα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός»,
για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Φαίνεται ότι το υποτελές μνημονιακό καθεστώς που αποκαλείται «ελληνική κυβέρνηση» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται μια μόλις ανάσα πριν την διάπραξη του αδιανόητου. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από κάθε επίπεδο υποτέλειας που έχει γνωρίσει η χώρα και ο λαός, δεν αρκείται πλέον στο ξεπούλημα του παρόντος και του μέλλοντός μας που κορυφώνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή των 88 προαπαιτούμενων, αλλά ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και το παρελθόν και την Ιστορία αυτού του τόπου.

Η επικείμενη Συμφωνία με τα Σκόπια, που έρχεται μετά από μια εσπευσμένη διαδικασία «διαπραγμάτευσης» κατ’ εντολή των ΗΠΑ και της Ε.Ε. δεν πρόκειται να διασφαλίσει τα συμφέροντα ούτε του ελληνικού λαού ούτε των λαών της περιοχής. Μοναδική σκοπιμότητα αυτής της συμφωνίας είναι να εξυπηρετήσει τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς των γνωστών «φιλειρηνιστών» του ΝΑΤΟ.

Οι ξένες δυνάμεις που επέβαλαν την πολυδιάσπαση της βαλκανικής χερσονήσου με τον πόλεμο και –εν τέλει- την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και εν συνεχεία δημιούργησαν το ζήτημα, με την ίδρυση του τεχνητού κράτους των Σκοπίων στα βόρεια σύνορα μας, είναι οι ίδιες που διέταξαν και οριοθέτησαν το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο αυτής της «διαπραγμάτευσης», στην οποία έσυραν και τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαβόητη «επίλυση» του ονοματολογικού δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κάποια δήθεν «εξομάλυνση» των ελληνοσκοπιανών σχέσεων, η οποία  –παρεμπιπτόντως- δεν χρειαζόταν αφού εδώ και δεκαετίες οι δύο χώρες συνυπάρχουν και συνεργάζονται χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Αντίθετα, η ουσιαστική παραχώρηση της ιστορικής ονομασίας της Μακεδονίας από την επονομαζόμενη «ελληνική κυβέρνηση», με την παράλληλη υποχώρηση στα θέματα ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει σημείο εντονότατης τριβής στο μέλλον. Με «λυμένο» το θέμα της ονομασίας, είναι ορατός ο κίνδυνος, οι διαφορετικές «ιστορικές αναγνώσεις» από ακραίους κύκλους στα Σκόπια ή στην χώρα μας να ενταχθούν σε έναν συνολικότερο ανταγωνισμό (λαμβάνοντας και  αλυτρωτικές διαστάσεις) για το ποιος είναι ο γνήσιος κληρονόμος της μακεδονικής κληρονομιάς.

Η «επίλυση» λοιπόν αυτή θα δημιουργήσει νέα αποσταθεροποιητικά δεδομένα, δηλαδή ακόμα πιο «εύφλεκτα υλικά», τα οποία είναι πάντα χρήσιμα και έτοιμα –ανά πάσα στιγμή- προς «αξιοποίηση» από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να εξυπηρετηθούν και στο μέλλον τα οικονομικά και γεωστρατηγικά επεκτατικά τους σχέδια, που είναι πάντα βαμμένα με το αίμα των λαών.

Μάλιστα, αυτά τα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν εντελώς αποπροσανατολιστικά, την στιγμή κατά την οποία η χώρα μας έχει απολέσει την εθνική ανεξαρτησία της και οι πολίτες εξαθλιώνονται με τα μνημόνια και τα ασφυκτικά «προγράμματα επιτήρησης», με τα οποία ετοιμάζονται να υποδουλώσουν για δεκαετίες τον λαό και την πατρίδα μας.

Ειρηνική συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει μόνο από λαούς κυρίαρχους και ανεξάρτητους, μέσα από την ισότιμη και αμοιβαία συνεργασία και με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της διατήρησης των συνόρων, της ιστορίας, αλλά και της ιστορικής αλήθειας και ταυτότητάς τους.

Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρχει άλλη επιλογή για την ελληνική κοινωνία, εκτός από τον διαρκή οργανωμένο αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Για απεξάρτηση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, νέο Σύνταγμα για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και χάραξη ανεξάρτητης εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής από τον ίδιο τον λαό, με διαγραφή του τεχνητά διογκωμένου και άδικου χρέους, την εφαρμογή Σεισάχθειας και την κατάργηση όλων των δεσμεύσεων και μνημονιακών νόμων.  Και επιπλέον, αποκατάσταση Δικαιοσύνης που θα αποδώσει τις ευθύνες σε όλους όσοι οδήγησαν στην διαρκή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και καταστροφή, που πλέον λαμβάνει και εθνικά επικίνδυνες διαστάσεις.

14 Ιουνίου 2018



Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Μα δεν πρόκειται μόνο για παραχωρηση της ιστορικής ονομασίας της Μακεδονίας.Είναι εκχώρηση από θεωρητικής πλευράς της ίδιας της Μακεδονίας.Παραδεχόμαστε δλδ,ότι μετά το τέλος του κράτους των αρχαίων Μακεδόνων ο ελληνισμός εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά στην περιοχή κ η Μακεδονία κατοικήθηκε από Σλάβους,που μάλιστα συγκρότησαν κ έθνος,δεν παρέμειναν απλή εθνότητα (γιατί η έννοια του έθνους διαφέρει από την έννοια της εθνότητας).Έτσι λοιπόν,σα να λέμε,εμείς καταλάβαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτού του έθνους κ το εποικήσαμε με μικρασιάτες πρόσφυγες,κατά τον ίδιο τρόπο που το τουρκικό κράτος κατέλαβε κ εποίκισε τη βόρεια Κύπρο.Όσο για τους "Μακεδόνες" κατοίκους της χώρας,τους εξοντώσαμε,αφού ελάχιστοι έχουν σήμερα απομείνει.Στο τέλος θα μας κατηγορήσουν κ για γενοκτονία.Ήρθανε δλδ τα άγρια,να διώξουνε τα ήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή