Όταν ο φόβος γίνεται γεγονός!

Του Κώστα Βενιού

Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αντί του Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτό και μόνο αυτό ήταν που κατάφερε να πετύχει η παρούσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν σύρθηκε από το αυτί, από τους σύγχρονους επικυρίαρχους της πατρίδας μας, ΕΕ και ΝΑΤΟ, να υπογράψει άρον – άρον μια συμφωνία με τους γείτονες κλείνοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο το θέμα.

Από τη μια η ΕΕ θέλει να βάλει στο χέρι το νεοσύστατο κράτος ώστε να μπορεί να το ελέγχει οικονομικά ο γερμανικός παράγοντας και από την άλλη το ΝΑΤΟ θέλει να σιγουρέψει τον έλεγχο ολόκληρης της Βαλκανικής στο φόβο της ανερχόμενης επιρροής της Ρωσίας.

Έτσι, ΕΕ και ΝΑΤΟ ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσει όσο το δυνατό συντομότερα το θέμα γνωρίζοντας αφενός τις εθνομηδενιστικές θέσεις τους και αφετέρου την ενδοτικότητα που τους προσφέρει παράταση χρόνου στις καρέκλες της εξουσίας.

Μετά από μια κάκιστη διαδικασία «διαπραγμάτευσης» φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε πάνω από το τηλέφωνο πότε οι γείτονές μας θα πιστέψουν ότι αποδεχτήκαμε πλήρως τις θέσεις τους και ότι υπογράφουμε αποδεχόμενοι πλήρως τις ανιστόρητες και απαράδεκτες αξιώσεις τους.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός θίασος μεταφέρθηκε στις Πρέσπες όπου καμαρώσαμε από τηλεοράσεως τον «Έλληνα» πρωθυπουργό να δέχεται τη γραβάτα του «Μακεδόνα» ομολόγου του την ίδια ώρα που ο περιχαρής υπουργός εξωτερικών τραγουδούσε το happy birthday καμαρώνοντας με περισσή έπαρση για το διπλωματικό του ταλέντο.

Και όλο αυτό δεν θα μας στοίχιζε περισσότερο από άλλο ένα κακόγουστο πάρτυ στις λίμνες των Πρεσπών, αυτής της κάκιστης μνημονιακής κυβέρνησης εάν δεν περιελάμβανε και τις υπογραφές κάτω από μια συμφωνία που προβλέπει:

ü  Την αναγνώριση μιας ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας που δικαιωματικά πλέον ανήκει στους γείτονες
ü  Την αναγνώριση της ανύπαρκτης μακεδονικής γλώσσας των γειτόνων
ü  Την αξίωση να ξαναγραφτεί η ιστορία με όρους που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των γειτόνων
ü  Την απόδοση της κυριότητας της λέξης «Μακεδονία» επίσημα και με υπογραφή από εμάς στους γείτονες
ü  Ακόμη και τη διευθέτηση των εμπορικών ονομάτων και σημάτων με όρους που να ικανοποιούν τους γείτονες

Η επανάληψη της λέξης γείτονες δεν έγινε τυχαία. Έγινε για να καταδείξουμε ότι είναι μια συμφωνία ετεροβαρής και άδικη για τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαού της. Και κάθε τέτοια συμφωνία είναι πράξη μειοδοσίας που τα αποτελέσματά της θα τα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν ως αλυτρωτικές διεκδικήσεις στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Είδαμε την παρούσα κυβέρνηση με τη συναίνεση (κρυφή ή φανερή) όλων των κομμάτων της Βουλής να προχωρά στην υπογραφή μιας ακόμα συνθήκης που είναι προβληματική για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, που στο μέλλον θα δημιουργήσει άλλο ένα ζήτημα διεκδικήσεων στα βόρεια σύνορά μας, μετά το Κυπριακό, το Τουρκικό και το Αλβανικό.

Τελειώνοντας το σύντομο σημείωμα σχετικά με το θέμα αξίζει να τονίσουμε τη στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής όπως αυτή καταγράφηκε στις ομιλίες κατά την συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της συμφωνίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Μια στάση που κατά τη γνώμη μου δίνει τη συναίνεση αλλά και την υποστήριξη στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Χρυσή Αυγή σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και πατριδοκαπηλίας ζήτησε την επέμβαση του στρατού δίνοντας έτσι άλλοθι στην κυβέρνηση να χαρακτηρίζει όλους τους δημοκράτες – πατριώτες που εναντιώνονται στη συμφωνία ως εθνικιστές και νοσταλγούς της χούντας. Η ΝΔ προσπάθησε να κρύψει και να δικαιολογήσει τους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και Καραμανλή όλα αυτά τα χρόνια δηλώνοντας όμως σε γερμανική εφημερίδα ότι θα τηρήσει τη συμφωνία. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προσπάθησαν να διαχειριστούν τα εσωκομματικά τους προβλήματα ενώ το ΚΚΕ ήταν άφαντο.

Δυστυχώς, το Μακεδονικό ζήτημα μετά από αλλεπάλληλες εθνικές μειοδοσίες για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μεταπολεμικά φτάνει στο τέλος του. Ένα τέλος που δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού της από αυτή τη συμφωνία που υπογράφηκε. Τέτοιες προδοτικές συμφωνίες δεν επικυρώνονται ποτέ στη συνείδηση του λαού και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Όσο για τους υπογράφοντες...  Θα τους καταγράψει η ιστορία και ο λαός με μαύρα γράμματα στις σελίδες των μειοδοτών της πατρίδας.

ΥΓ: Επειδή πολλοί θα σπεύσουν να μας πείσουν ότι δεν παραδώσαμε ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα, ούτε ιστορία παραθέτουμε αυτολεξεί τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας κ. Ζάεφ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ: «Είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών» και συνεχίζοντας δηλώνει «αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας».

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου