Δεν είναι ώρα σιωπής

Σχόλιο του ιστολογίου "antapocrisis" για την χθεσινοβραδινή τραγωδία:

«Δεν είναι ώρα για σιωπή. Είναι ώρα να τους πάρει και να τους σηκώσει. Οι ένοχοι για την νέα ασύλληπτη τραγωδία επιβάλουν σιγή για να αποποιηθούν τις ευθύνες και να κρύψουν τις εγκληματικές τους πράξεις και παραλείψεις. Γιατί οι πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ίδιες, εδώ και χρόνια: Περιορισμός του κράτους, διάλυση των δημόσιων μηχανισμών, πετσόκομμα δαπανών, τσάκισμα κοινωνικών υπηρεσιών. Όλα αυτά στην υπηρεσία των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών. Η λαϊκή οργή πρέπει να πνίξει και τους σημερινούς και τους προηγούμενους γιατί όλοι συνέχισαν στην ίδια ρότα: Να βάζουν τα κέρδη των τραπεζών και τα πλεονάσματα του κράτους, πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον.

Να μην επιβληθεί σιωπή για την υποστελέχωση των κρατικών δομών και υπηρεσιών. Για την απουσία αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών οχυρώσεων. Για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και στη Δασοπροστασία. Για τους μειωμένους προϋπολογισμούς στα κοινωφελή έργα και τη δασοπυρόσβεση. Τα μνημόνια είναι θάνατος. Η λιτότητα είναι θάνατος. Οι περικοπές των δημόσιων δαπανών είναι θάνατος.

Να μην επιβληθεί σιωπή για την εγκληματική πολιτική ασπίδα των «ασύμμετρων φαινομένων» επί Τσίπρα και της «ασύμμετρης απειλής» επί Καραμανλή. Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να είναι ακραία, αλλά οι συνέπειές τους θα ήταν διαχειρίσιμες αν αντί για τους υποτακτικούς των αγορών και των τραπεζών κυβερνούσαν άνθρωποι με προτεραιότητα το κοινωνικό σύνολο. Γιατί η Πολιτική Προστασία υπάρχει για να προετοιμάζεται για το έκτακτο και το ακραίο. Αλλιώς θα αρκούσε η αυτενέργεια των κατοίκων. Έντεκα χρόνια μετά το 2007 και τον «στρατηγό άνεμο» του γελοίου Πολύδωρα, έρχονται οι εξίσου γελοίοι Συριζαίοι να αναμασήσουν τα ίδια.

Να μην επιβληθεί σιωπή για την υποκριτική διάχυση της ευθύνης στο κοινωνικό σύνολο. Ναι, η κοινωνία εθίστηκε στο να κτίζει μέσα ή δίπλα στο δάσος, εκμαυλίστηκε από την προσδοκία του εξοχικού μέσα στα δέντρα, έμαθε ότι όλα μπορούν να γίνουν τσιμέντο. Αλλά ξεχνάμε επιδέξια μια εξουσία που πρωτοστάτησε σε αυτόν τον εκμαυλισμό. Δηλητηρίασε εκατοστό εκατοστό το κοινωνικό σώμα. Το έκανε σαν τα μούτρα της. Η αναφορά στην ευθύνη «όλων μας» πρέπει να γίνει όταν λογοδοτήσουν και πληρώσουν οι εγκληματίες που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ο κωλοέλληνας που κλείνει τη ΛΕΑ είναι η βολική διαφυγή των υψηλά ιστάμενων. Και φυσικά είναι το αγαπημένο θέμα των απολογητών της κυβέρνησης σήμερα.

Να μην επιβληθεί σιωπή. Ο σεβασμός στους νεκρούς και στη θλίψη δεν σημαίνει σιγή ασυρμάτου για τους ηθικούς αυτουργούς της τραγωδίας, είτε είναι πολιτικές είτε είναι πολιτικοί. Η οργή πρέπει να σαρώσει και τις πολιτικές και τους πολιτικούς που βάζουν το κέρδος και το πλεόνασμα πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: antapocrisis

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου