Κοινοπραξία ΤΑΡ: Συλλήψεις, δίκες, αυταρχισμός

Από την Κίνηση Πολιτών αντι – ΤΑΡ Π.Ε. Σερρών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η αυταρχικού τύπου σύλληψη και παραπομπή σε δίκη οχτώ πολιτών στην Π.Ε. Καβάλας, που αντιτίθενται στην όδευση του αγωγού ΤΑΡ από την περιοχή αρχαίων Φιλίππων, κατέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της εταιρείας· εντελώς αντίθετο από εκείνο της εικονικής πραγματικότητας των διαφημιστικών της σποτ, όπου παρουσιάζεται ένα έργο που έχει την απόλυτη συναίνεση και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.

Δύο απεργοί πείνας -ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και ένας συμπαραστάτης του από την Ιταλία/movimento No TAP- τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Σ. Καβάλας, ένας πρόεδρος δημοτικής κοινότητας και δύο άλλοι Έλληνες πολίτες σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για τον αγώνα τους.

Το γεγονός έδειξε συνάμα και τον απόλυτο «συντονισμό» των υπηρεσιών της ελληνικής πολιτείας με τους σχεδιασμούς και τη θέληση του ΤΑΡ.

Η είδηση «εξαφανίστηκε» από τα ΜΜΕ –πανελλαδικά και τοπικά- πλην μιας εξαίρεσης, λες και δεν συνέβη τίποτε το αξιοσημείωτο (ενώ, αντίθετα, ενημερωθήκαμε αναλυτικότατα για τα «καμώματα» του καιρού την περασμένη εβδομάδα).

Κατόπιν αυτών η Κίνηση Πολιτών αντι – ΤΑΡ Π.Ε. Σερρών καλεί τους κους Δημάρχους Σερρών και Εμ. Παππά:

    ● Να αναθεωρήσουν τη ευνοϊκή στάση τους απέναντι στον ΤΑΡ, αναλογιζόμενοι και τα αρνητικά αποτελέσματα – κινδύνους από τη λειτουργία του Σταθμού Συμπίεσης στην περιοχή μας και να επανέλθουν στο πνεύμα των αποφάσεων των δύο Δημοτικών Συμβουλίων.

    Επισημαίνουμε εδώ τη μεταστροφή στάσης της δημοτικής αρχής Καβάλας προς την κοινοπραξία ΤΑΡ, ύστερα από την επίδειξη ισχύος της τελευταίας, κατά την οποία φάνηκε καθαρά ποιος και με ποιον τρόπο «κάνει κουμάντο» σε αυτή την υπόθεση.

    ● Να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης για τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς συναδέλφους τους και τους άλλους τέσσερις πολίτες που διώκονται για τον αγώνα τους (ορίστηκε δικάσιμος στις 12/7)»
Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου