Τα χελιδόνια φεύγουν οι πλειστηριασμοί έρχονται

Του Στάθη Σταυρόπουλου 

Από το «πειρατικό του Στάθη» στο Ποντίκι 13-9-2018

Ο εθισμός είναι μεγάλο πράμα. Μεγάλη αμαρτία. Θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα.

Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαφώνησε ο Διάβολος, διότι χωρίς να διαπράττεται το αμάρτημα του εθισμού, μάλιστα κατά κόρον, η πολιτική θα ήταν λιγότερο διαβολική. Και συνεπώς λιγότερο αποτελεσματική για την πλουτοκρατία (ρωτήστε και τον Μαμωνά).

Ακόμα και σε Γενοκτονίες, ακόμα και σε Ολοκαυτώματα εθίζονται οι άνθρωποι, πόσω μάλλον σε πλειστηριασμούς κατοικιών. Πόσω μάλλον που το κόλπο παίχθηκε ευθύς εξαρχής έξυπνα, δηλαδή με στόχο να πείσει τους ηλίθιους.

Ελέχθησαν από την κυβέρνηση (και υποστηρίχθηκαν από τους χρήσιμους ηλίθιους) όλα τα λάου - λάου ώσπου να εθιστείς συνήθη: ότι δηλαδή οι πλειστηριασμοί αφορούν μπαταχτσήδες, ότι δεν αφορούν πρώτη κατοικία, ότι αφορούν πρώτη κατοικία, αλλά αξίας άνω των 250.000, και πάει λέγοντας.

Τώρα, οι πλειστηριασμοί αφορούν σε πρώτες κατοικίες αξίας και κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά το άγος το έχουμε ήδη συνηθίσει. Άλλωστε η σφαγή αφορά στην «κατσίκα του γείτονα», όχι (ακόμα) στη δική μας.

Το ενδεχόμενο αυτοί οι πλειστηριασμοί να αποκτήσουν και πολιτική στόχευση δεν αποκλείεται. Τόσα αίσχη γίνονται, ένα παραπάνω. Για την ώρα, τιμή και δόξα σε όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, πάλη και αγώνας για όσους απειλούνται…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου