«Καθαρές διώξεις» αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πρωτοβουλίας
 «Δρόμος Ανοιχτός»

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού νομοθέτησε τη δυνατότητα ποινικής δίωξης όσων αντιδρούν πολιτικά με την επίσπευση χιλιάδων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προβαίνει πλέον σε πογκρόμ διώξεων εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, διολισθαίνοντας ανοικτά σε φασιστικού τύπου μεθόδους.
Σε συνέχεια της ακραίας καταστολής και τρομοκρατίας, που έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες δικαστικές πολιτικές διώξεις συναγωνιστών και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που βρίσκονται σε διαδικασία εκδίκασης, δεκάδες συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα παραπέμπονται με έναν αδιανόητο κατάλογο από κατηγορίες και καλούνται για να απολογηθούν στον εισαγγελέα.

Αυτό που στην ουσία θέλει να επιτύχει το κατοχικό καθεστώς, το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν. Ανασύροντας μεθόδους δίωξης πολιτικών φρονημάτων από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας αυτού του τόπου, ακολουθεί την τακτική δικτατόρων καθιστώντας το δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά των παράνομων πλειστηριασμών υποτιθέμενο ποινικό αδίκημα, κατ' εντολή των «θεσμών» της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Παραβλέποντας τον αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού τα υποτιθέμενα χρέη, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των εγχώριων και κοινοτικών δικαστηρίων που κρίνουν παράνομα τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και καταχρηστικούς τους όρους των δανειακών συμβάσεων, αλλά και αποσιωπώντας την αδιάψευστη ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος για την αποδεδειγμένη αδυναμία των πολιτών –όντας άνεργοι και φτωχοποιημένοι- να αποπληρώσουν δάνεια, φόρους και εισφορές, αποδεικνύει την εχθρότητά του προς το σύνολο της κοινωνίας.

Γιατί αυτό που θέλουν -σε συνέχεια των δικαστικών διώξεων- και με την κλήση σε απολογία, είναι μια σύγχρονη Δήλωση μετανοίας, για να τρομοκρατήσουν τον λαό ώστε να τον αποθαρρυνθούν και να καταστείλουν τις αντιδράσεις για τις επερχόμενες χιλιάδες εξώσεις.
Είναι προφανές πλέον, ότι η περίφημη «κανονικότητα» μετά «την έξοδο από τα μνημόνια» στηρίζεται στην αντιδημοκρατική εκτροπή, τον ακραίο ολοκληρωτισμό και την καταπάτηση όλων των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού.

Οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες και φασίστες κι όχι ο λαός που αντιδρά ενάντια στην αδικία και την αντισυνταγματική εκτροπή «με κάθε μέσο», όπως προβλέπει και επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Καθήκον κάθε δημοκράτη, πατριώτη και ελεύθερου πολίτη είναι να βρίσκεται στα δικαστήρια όποτε οι συναγωνιστές χρειαστούν συμπαράσταση.

Διότι, αυτό που κρίνεται είναι το ίδιο το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, του αγώνα και της αντίστασης ΟΛΩΝ των πολιτών απέναντι σε όσους επιβάλουν το άδικο ως νόμο, καταλύοντας όχι απλά το Σύνταγμα αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Την Τρίτη 25/9 στις 9:00 πμ επαναλαμβάνεται στην Ευελπίδων η δίκη των 3 αγωνιστών για την αντίστασή τους στη διενέργεια πλειστηριασμών.

Την Τετάρτη στις 11:30 πμ στην ΓΑΔΑ και σε άλλες εισαγγελίες της χώρας έχουν κληθεί σε «απολογία» συναγωνιστές όλων μας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

24 Σεπτεμβρίου 2018



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου