Αναλγησία και κυνισμός: Άρχισαν και εξώσεις από τις εκπλειστηριασμένες πρώτες κατοικίες


Η αναλγησία δεν έχει όριο ούτε και οι προκλήσεις. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και των ακροδεξιών αποφύσεών τους δεν βλέπεται πια ούτε αντέχεται.

Μετά τους αθρόους βάρβαρους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ήρθε η ώρα των εξώσεων. Προωθούνται πλέον οι εξώσεις, με τους κλητήρες να σπεύδουν να πετάξουν οικογένειες μαζί με το νοικοκυριό τους, συχνά κόποι μιας ζωής, στον δρόμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και θύμα ο Δημήτρης Βλησίδης, πρώην επαγγελματίας και τώρα άνεργος, μιας και μέσα στην κρίση αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του.

Η πρώτη και μοναδική κατοικία του και μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, στο οποίο διαμένει με την γυναίκα του και την μητέρα του, βγήκε στο σφυρί και εκπλειστηριάστηκε.

Τώρα ελήφθη απόφαση να του κάνουν εντός λίγων ημερών έξωση και να τον υποχρεώσουν να μείνει στον δρόμο.

Την Τετάρτη (21/11) στο μονομελές Πρωτοδικείο κρίνεται το αίτημά του να λάβει λίγες βδομάδες παράταση στην έξωση, για να βρει τα χρήματα να πάρει τα έπιπλα και τα κουζινικά του από το σπίτι του.

Το σπίτι του Δημήτρη Βλησίδη εκπλειστηριάστηκε, όπως μας πληροφορούν, από κυπριακή off
shore (!), πίσω από την οποία κρύβεται μεγαλοδικηγόρος σε ιδιαίτερα μεγάλο και προσοδοφόρο δικηγορικό γραφείο, με επώνυμη ιδιοκτησία.

Οι ιδιοκτήτες της off shore και υπερθεματιστές του πλειστηριασμού και τώρα και «ιδιοκτήτες» του σπιτιού του Δημήτρη Βλησίδη, πάλι όπως μας πληροφορούν, δεν αφήνουν κανένα χρονικό περιθώριο και δεν δείχνουν κανέναν οίκτο: Απαιτούν να αδειάσει το σπίτι εδώ και τώρα!

Η αλληλεγγύη μας απέναντι στον Δημήτρη Βλησίδη είναι δεδομένη και αμέριστη.

Θα ενώσουμε μαζί του την φωνή μας στο δικαστήριο για να του δώσει τουλάχιστον αυτό το μικρό χρονικό περιθώριο που επιδιώκει για να υποστεί όσο πιο ανώδυνα την εκτέλεση και το σοκ της έξωσης.

Το κίνημά μας αγωνιζόταν μέχρι τώρα με λίγους είναι αλήθεια αλλά ηρωικούς αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Τώρα θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε ενάντια σε έναν αντίπαλο πιο ορατό από τους σκοτεινούς αδιαφανείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Να αγωνιζόμαστε έξω ή και μέσα σε εκπλειστηριασμένα σπίτια για να μην πετάξουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους στον δρόμο μαζί με την οικογένεια, τα παιδιά και το νοικοκυριό τους.

Σας καλούμε όλους και όλες να είστε μέσα ή έστω κοντά σε αυτόν τον αγώνα και μακριά από απάνθρωπες μνημονιακές δωσιλογικές κυβερνήσεις, μακριά από την αποικιοκρατία των πιστωτών και μακριά από τις τράπεζες που έχουν καταντήσει άπληστα κουφάρια.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου