Το παγκόσμιο χρέος έσπασε όλα τα ρεκόρ - Πέρασε το φράγμα των 184.000.000.000.000 δολαρίων

NikolayFrolochkin / pixabay
Το παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει κατά μέσο όρο τα 86.000 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αγγίζοντας τα 184 τρις δολάρια ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι οι τρεις μεγαλύτεροι δανειολήπτες παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου χρέους.

Σύμφωνα με το Russia Today, το ΔΝΤ έχει υπολογίσει ότι το μερίδιό τους υπερβαίνει το μερίδιο της συνεισφοράς τους. Αναφέρει πως η εμφάνιση της Κίνας στην κορυφαία κατάταξη συνιστά μια σχετικά νέα εξέλιξη. Από την αρχή της χιλιετίας, το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε από λιγότερο από το 3% σε πάνω από 15%, υπογραμμίζοντας την ταχεία πιστωτική ανοδική πορεία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει σε ρεκόρ ύψους 184 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ονομαστικούς όρους. Αυτό ισοδυναμεί με το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2017. Το χρέος είναι 2 τρισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από τον εκτιμώμενο αριθμό που είχε δημοσιεύσει το ταμείο τον Οκτώβριο, επειδή περιλαμβάνει τα χρέη αρκετών χωρών που δεν είχαν αναφέρει προηγουμένως τα ενημερωμένα στοιχεία τους.

"Συμπεριλαμβάνοντας τόσο την κυρίαρχη όσο και την ιδιωτική πλευρά του δανεισμού για ολόκληρο τον κόσμο, η GDD (Παγκόσμια Βάση Δεδομένων) προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εικόνα του παγκόσμιου χρέους στην εποχή μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε το ΔΝΤ. Το GDD είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων που καλύπτει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος για 190 χώρες που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. 

Πηγή: freepen.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου