Έρχονται Άγ(ρ)ιες Ημέρες …


Σχολιασμός του ιστολογίου μας

Αποτελεί πλέον «κανονικότητα» το γεγονός ότι το υποτελές μνημονιακό καθεστώς, βάζει ως κύρια προτεραιότητα την ποσοτική κάλυψη των πιο αντιλαϊκών στόχων και την τήρηση των υποσχέσεων απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους, ακόμα και μέσα στην περίοδο των εορτών.

Αυτοί οι στόχοι, βάρβαροι, απάνθρωποι, ανελέητοι, ψηφισμένοι από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πλέον αιχμή του δόρατος το ραγδαίο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού λαού.

Έτσι στα στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο «Δρόμος ανοιχτός», βλέπουμε πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται το εορταστικό πνεύμα των ημερών, οι νομιμοφανείς πλιατσικολόγοι και δωσίλογοι στους «θεσμούς».

Η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ απανθρωπιάς αυτή την εβδομάδα, με 788 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 1624 ακινήτων (ή κινητών) που είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 19/12, Πέμπτη 20/12 και Παρασκευή 21/12/2018.

Αυτός είναι ο «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του καθεστώτος για το τέλος αυτής της χρονιάς. Όχι δώρα, όχι αλληλεγγύη αλλά μαζική και ραγδαία επίθεση εναντίον των πολιτών για να διασωθούν τάχα οι τράπεζες – κουφάρια …

Κι όσο ο λαός δεν οργανώνεται για να αντιδράσει, ενωμένος και μαζικά, απέναντι σε όλα αυτά τα καθημερινά μνημονιακά εγκλήματα, είναι βέβαιο ότι οι γιορτινές ημέρες όπως τις γνωρίζαμε και το χαμόγελο σε αυτό τον τόπο, δεν θα έρχονται πια, ούτε καν τις ημέρες των Χριστουγέννων … Και σε αντίθεση με τις «Άγιες Ημέρες» είναι βέβαιο ότι, με τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη και τους χιλιάδες ήδη πλειστηριασμούς που έχουν γίνει, οι ημέρες που θα έρθουν με το 2019, θα είναι μόνο Άγριες, με καταιγισμό εξώσεων και κορύφωση της ανθρώπινης δυστυχίας και εξαθλίωσης …

Φέτος ας απαντήσουμε σε όλα αυτά όχι με ευχές, αλλά με υποσχέσεις ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτή η αγριότητα να γίνει «κανονικότητα».

Ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας στερήσουν το τελευταίο αποκούμπι του ανθρώπου, την αξιοπρέπεια και να μας μετατρέψουν σε απελπισμένα ανδράποδα.

Ότι θα είναι μια χρονιά που θα απαιτήσουμε και θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας και τα δικαιώματά μας, με κάθε μέσο, πιστοί στη νομιμότητα και την τήρηση του συντάγματος (άρθρο 120, εδάφ. 2 και 4) που οι ίδιοι  έχουν τσαλαπατήσει.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου