«Ζωτικός χώρος» για ζώα…

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Η Γερμανία νομοθετεί εναντίον της εξαγοράς γερμανικών επιχειρήσεων από ξένους. Επιτρέπει την απόκτηση μόνον του 10% (αντί του 25% που επιτρεπόταν έως τώρα) των γερμανικών εταιρειών από «άλλους» – παραπάνω, νιξ!

Την ίδια ώρα η Ουγγαρία νομοθετεί τον περιώνυμο πλέον αλλά και δυσώνυμο «νόμο της σκλαβιάς». Που επιτρέπει εργασία έως και 60 ώρες τη βδομάδα με αμοιβή καταβλητέα ενίοτε εις βάθος πενταετίας!...

Πού να τρέχει η Γερμανία στις Κίνες και τις Ταϊλάνδες για φθηνό εργατικό δυναμικό, ας είναι καλά η διπλανή Ουγγαρία και οι υπόλοιποι «ζωτικοί χώροι».

Στην Ελλάδα, εννοείται, όλα αυτά έχουν ήδη γίνει και γίνονται…




Πιο κάτω από τον πάτο

Ο κ. Αλαφούζος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ηθική αυτουργία» εις ό,τι αφορά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκαν η «Καθημερινή» και ο «ΣΚΑΪ».

Την ίδια ώρα ο κ. Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ μας διαβεβαίωσε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ούτε για μια μέρα Πρωθυπουργός». Δεν ξέρω πόσες μεραρχίες διαθέτει ο κ. Καλφαγιάννης για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά φοβάμαι ότι «ξεφεύγουμε».

Από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει εμπάργκο στον ΣΚΑΪ και αναλόγως η Ν.Δ. στην ΕΡΤ. Αντιμετωπίζοντας και οι δύο τα εν λόγω ΜΜΕ ωσάν να είναι κόμματα.

Αλλά, αν η ταύτιση κομμάτων με ΜΜΕ είναι μια από τις πιο δηλητηριώδεις παθολογίες του πολιτικού συστήματος, το ίδιο δηλητηριώδης είναι η χύδην ταύτιση από τα κόμματα των δημοσιογράφων με τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται (σε αυτό το άθλημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακριθεί ιδιαιτέρως)…


Όχι πως αυτές οι παθολογίες δεν υπάρχουν, αλλά όταν (αντί να αντιμετωπισθούν) υιοθετούνται από ορισμένα κόμματα (και παρακολουθούνται από ορισμένα ΜΜΕ), τότε η Διαπλοκή (πάντα δεξιά, τώρα και «αριστερή») εδραιώνεται ακόμα περισσότερο.

Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και τον εφιάλτη των τρολ, βρισκόμαστε ήδη στην κοιλάδα του θανάτου άνευ της βακτηρίας του Θεού. Με το εμφύλιο μίσος να μπαίνει όπως «οι εχθροί στην πόλη»…


Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου