Η Αριστερά και η σκόνη του χρόνου


Του Μανόλη Μούστου

Ξεσπαθώνουν τα φιλαράκια που προέρχονται από την αριστερά για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο. Αναρτούν χλαμύδες, παπάδες, αστειάκια και ειρωνεύονται απαξιώνοντας τους χιλιάδες που βρέθηκαν εκεί ειρηνικά και ζητούσαν δημοψήφισμα (κατεξοχήν αντιδημοκρατικό αίτημα το δημοψήφισμα, αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά).

Τόση χαρά που ήπιαν ληγμένα χημικά δεκάχρονα παιδάκια δεν πρέπει να είχε ούτε ο Πολύδωρας όταν μας ψεκάζε στα μούτρα το 2006 για το άρθρο 16. Κρίμα.

Και φυσικά τσιμουδιά για το όργιο προβοκάτσιας.
Ας είναι…

Ας μας πουν, όμως, μια γνώμη οι καλοί φίλοι για την εκτρωματική συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί είναι η ουσία παίδες.
Ας μας μιλήσουν για την «αυτοδιάθεση των λαών» που προωθεί η συμφωνία. Ας μας μιλήσουν για την ειρήνη στα Βαλκάνια που εδραιώνεται με την συμφωνία. Ας μας πουν για την λύση που φέρνει η συμφωνία.

Μια συμφωνία που πέρασε στη γείτονα χώρα εντελώς πραξικοπηματικά, με τεράστια αποχή και παραβιάζοντας το σύνταγμα των γειτόνων. Με παρεμβάσεις έξωθεν που θύμιζαν το ελληνικό δημοψήφισμα του 2015. Μια συμφωνία που πέρασε εν μέσω οργίου εκβιασμών και εξαγορών Σλαβομακεδόνων βουλευτών από αλλότρια κέντρα.

Μια συμφωνία που έκανε τους αρχιφασίστες ηγέτες του Κοσόβου να πουν ότι έτσι πρέπει να επιλυθεί και το δικό τους εθνοτικό ζήτημα ανοίγοντας τον χορό για έναν νέο γύρο μπαχαλοποίησης των Βαλκανίων.

Μια συμφωνία που στα καθημάς υπογράφηκε από έναν πρωθυπουργό που δεν την είχε καν στην προεκλογική του ατζέντα το Σεπτέμβρη του 2015 και από έναν ΥΠΕΞ που έχει πλέον παραιτηθεί εν μέσω κατηγοριών για χρηματισμό (από άλλο πρώην μέλος της κυβέρνησης, όχι από εμένα).

Μια συμφωνία μνημείο γελοιότητας που στο άρθρο 7 ορίζει ότι ο όρος Μακεδονία για τους Έλληνες μπορεί να σημαίνει αρχαία Ελλάδα ενώ ο ίδιος όρος για τους γείτονες μπορεί να σημαίνει σλαβικό πολιτισμό. Αν είναι δυνατόν…

Μια συμφωνία που συνιστά τέτοιο μνημείο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που το Bloomberg πριν μια εβδομάδα την χαιρέτησε ως υπόδειγμα για να περνάνε χωρίς περιπέτειες αντιλαϊκές πολιτικές. Αλλά για όλα αυτά, γάργαρα οι φίλοι της αριστεράς.

Όμως, έχει κι άλλο.
Μια συμφωνία που ήρθε η Μέρκελ προσωπικά στην Ελλάδα για να προωθήσει σε μια σιδηρόφραχτη Αθήνα, γεγονός για το οποίο επίσης οι φίλοι δεν βρήκαν να πουν κουβέντα.

Μια συμφωνία που είναι στην ημερίσια ατζέντα του σκιώδους πρωθυπουργού, του γνωστού σε όλους τους πολιτικούς διαδρόμους Αμερικανού πρέσβη, καταστροφέα δασκαλεμένου στην κόλαση της Ουκρανίας.

Ας μας πουν ξανά οι φίλοι ότι είναι λάθος να ζητάμε δημοψήφισμα γιατί «δεν έχουμε δικαίωμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονες μας». Κι αυτό την στιγμή που πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα που μέσα σε ένα χρόνο έχει προκαλέσει την κίνηση εκατομμυρίων πολιτών, την διάλυση δύο κομμάτων (κοινοβουλευτικών, που ψήφισαν μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες) και τις παραιτήσεις δύο υπουργών. Οι φίλοι που ορίζονται στην αριστερά πολεμούν το αίτημα του δημοψηφίσματος, του απόλυτου μεγαλείου της Δημοκρατίας, χαρίζοντας το κι αυτό στον Άδωνι. Κι όλα αυτά ενώ η ίδια η συμφωνία ορίζει σαφώς ότι η Ελλάδα αν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Αριστεροί άνθρωποι κατέληξαν βασιλικότεροι του βασιλέως και νατοϊκότεροι του ΝΑΤΟ, που σε τελική ανάλυση αυτό συνέγραψε την συμφωνία.

Όνειδος πραγματικό…

Σε αυτά πρέπει να υπάρξει θέση και γνώμη.
Όλα τα άλλα αγαπητοί φίλοι είναι χαβαλές και κρυφτούλι.
Διότι μπορείς να φυσικά να ασχοληθείς όσο θες με τις χλαμύδες και τους καλόγερους.
Δεν μπορείς, όμως, πίσω από τα ράσα να κρύψεις με τίποτα την κρυφή σου λιγούρα για το ΝΑΤΟ και για τον Τσίπρα ως «μη χειρότερο».

Δυστυχώς, η αριστερά όλων των αποχρώσεων βάζει αυτές τις μέρες και τις τελευταίες πρόκες στο κοφίνι της. Το διαζύγιο της με τον λαό θα είναι οριστικό κι αμετάκλητο. Ίσως και να έρχεται ιδεολογική βαρυχειμωνιά. Θα δείξει.

Πάντως, μια νέα αριστερά θα αναδυθεί δύσκολα πολύ, μέσα από την «σκόνη του χρόνου», που θα έλεγε κι ένας μεγάλος λάτρης των πολύπαθων Βαλκάνιων λαών, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Η ζωή προχωράει.

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου