Κρυφτό με τη δημοκρατία – Το «Σκοπιανό Άγος»


Του Ιωάννη Αναστασάκη
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι πραγματική δημοκρατία; Εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος σύμφωνα με τα οποία οι πολιτικοί πρέπει να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους; Πόσο δημοκρατικό είναι να υποκλέπτεται η ψήφος με ψευδείς υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις; Πόσο ηθικό είναι αιρετοί άρχοντες να αλλάζουν απόψεις εν μία νυχτί, σκανδαλίζοντας τους πολίτες περί χρηματισμού, προσωπικών ωφελημάτων ή εκβιασμών;
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα, αναφέρεται «έχουν δικαίωμα να κρύβονται οι πρωήν πρωθυπουργοί; Όταν έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες όταν κυβερνούν;«.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά σε παρελθόντες πρωθυπουργούς σε σχέση με τη στάση τους για τα Σκόπια, που δεν υπέγραψαν καμία Συμφωνία και αφήνεται στο απυρόβλητο ο σημερινός πρωθυπουργός, που προωθεί την υπογραφή μιας Συμφωνίας που δεσμεύει μονομερώς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων. Γιατί άραγε; Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει ορκιστεί να υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες όταν κυβερνά;

Η ενημέρωση και η κατά πλειοψηφία σύμπνοια του Ελληνικού λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων και προκλήσεων. Άλλες χώρες έχουν καταφέρει να θωρακίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες με θεσμικούς απαράβατους όρους, νομικά κατοχυρωμένους. Τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει στην Ελλάδα; Χρειάζεται να εμφανιστεί κανένας ημίθεος σαν τον Ηρακλή για να καθαρίσει τους «στάβλους του Αυγήα»; Δίνεται η εντύπωση ότι το πολιτικό μας σύστημα παίζει κρυφτό με την πραγματική Δημοκρατία, δηλαδή την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η χώρα μας είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Έχει επομένως ιστορική ευθύνη να προστατεύσει διαχρονικά και να θωρακίσει, τόσο σήμερα, όσο και για πάντα, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι κατηγορίες που ακούστηκαν από επίσημα χείλη, για μαύρο χρήμα και εξαγορά βουλευτικών ψήφων ενάντια στην θέληση των λαών, βαραίνει το πολιτικό κλίμα.

Το «σκοπιανό άγος» θα είναι μαύρη κηλίδα στη πολιτισμική ιστορία του τόπου μας, που είτε αφελώς, είτε λόγω ιδιοτέλειας, είτε λόγω αφανών σκοπιμοτήτων, το αποτόλμησε μία κυβέρνηση μειοψηφίας με την υποστήριξη αποστατών. Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για κάθε Έλληνα δημοκράτη.

Πηγή: SLpress
Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου