Χειραγώγηση


Του Περικλή Δανόπουλου

Ο τρόπος χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση, είναι υποδειγματικός.

Αφού αξιολόγησαν και μέτρησαν τις αντιδράσεις σχετικά με την απαγόρευση εμβατηρίων, αποφάσισαν την άρση των απαγορεύσεων. Έτσι κι αλλιώς το επιχείρημα περί «αλυτρωτικών» προτροπών είναι έωλο, από την στιγμή που οι γείτονες, έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια αυθαιρεσίας και αλυτρωτισμού.

Την προπαγάνδα ανέλαβαν έντεχνα διάφορα έντυπα η διαδικτυακά μέσα, ειδικές δυνάμεις «τρολ» και δυστυχώς πολλοί φίλοι, που αδυνατούν να ξεπεράσουν την φοβία περί εθνικιστικής ρετσινιάς, αν δεν κολυμπήσουν κι αυτοί στο αριστερόστροφο main stream… Όμως:

-Το «Μακεδονία ξακουστή», απ’ όπου και αν προέρχεται, μιλάει για την ελευθερία των Μακεδόνων, σαφέστατα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και πουθενά δεν έχει επιθετικές αναφορές. Άρα δεν υπάρχει πουθενά εθνικισμός στο εμβατήριο, εκτός κι αν στην γνωστή αναθεώρηση των εννοιών, το «είμαι Μακεδόνας και θέλω να ζω ελεύθερος», καθορίζεται ως εθνικισμός….

-Μίλησε φίλος για εμβατήριο που το μαθαίνουν στον στρατό, μαζί με άλλα εθνικιστικά συνθήματα. Είναι όμως άλλο να πρέπει να πιέζουμε ώστε να μην εκφασίζονται οι ένοπλες δυνάμεις και άλλο να μην υπάρχουν καθόλου εμψυχωτικά άσματα, σε μονάδες εν δυνάμει πολεμιστών – υπερασπιστών της πατρίδας. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να επιθυμεί τον πόλεμο. Κάθε λογικός όμως άνθρωπος, γνωρίζει πως η ιστορία της ανθρωπότητας, γράφτηκε μέσα στους πολέμους.

Και αν γίνω και λίγο κυνικός, θα πω ότι κάποια συνθήματα που προτρέπουν σε επιθετικές ενέργειες, θα έπρεπε να εκλείψουν. Αυτά ναι, Όμως όταν ο δυνητικός εχθρός της χώρας μας, προετοιμάζεται για «σκληρό ροκ», δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεις στις ειδικές δυνάμεις ακόμα και το Μακεδονία ξακουστή. Εκτός κι αν θέλουμε οι πεζοναύτες να άδουν το «περνά περνά η μέλισσα» και να ασκούνται παίζοντας μπιζζζ… Η εκτός και αν θεωρούμε την Τουρκία του Ερντογάν, φίλη. Οι Τούρκοι καταδρομείς το ξέρουν αυτό;

– Με την θεωρία δεν χτίζεις ούτε συνεργασίες αλλά ούτε και ασφάλεια. Με την τυπολατρεία σχετικά με το ποιος έγραψε, ποια είναι η προέλευση ή ποιοι το πρωτοταγούδησαν (το Μακεδονία ξακουστή), στην εποχή που αποδομείται κάθε Ελληνικό σύμβολο, απλά κάποιοι παίζουν άκοντες τα παιχνίδια της εξουσίας. Κάποιοι βέβαια το κάνουν ενσυνείδητα. Και με το αζημίωτο.

-Τέλος, η αριστερά φημιζόταν πάντα για τις γνώσεις και το πολύ διάβασμα. Τελευταία αυτό έχει χαθεί. Γεγονότα που αδυνατεί να ερμηνεύσει, τα αντιμετωπίζει με τον αυτόματο πιλότο. Όμως πρακτικά αδυνατεί να ερμηνεύσει τον ίδιο τον λαό, ο οποίος κραυγάζει πως θέλει την λευτεριά του, την πατρίδα του, την δημοκρατία. Που αγωνιά για την πατρίδα που κάποιοι επιθυμούν να διαμελίσουν. Και συνεχίζει να κραυγάζει. Και η αριστερά συνεχίζει να «εθελο»κωφεύει και να μοιράζει αντιεθνικιστικά αναθέματα συλλήβδην.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ακούν… Και περιμένουν τον εγκαταλελειμμένο λαό… Και στην αριστερά το γνωρίζουν, και δεν κάνουν τίποτα. Και θα λογοδοτήσουν όταν έρθει η ώρα.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου