Μέσα στο μπούνκερ, λάμπει ο ήλιος

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Ο κ. Ρέγκλινγκ αποκλείει την επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων. Δηλαδή όταν μόλις πριν από δύο μήνες ο Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι αυτή η επαναδιαπραγμάτευση είναι στα σκαριά, πάλι ψέματα έλεγε; Θα λιποθυμήσω.

  Και καλά! ψέματα σε μας ας έλεγε! εψεύδετο κι ενώπιον της κυρίας Μυρσίνης Λοΐζου;! Θα ξαναλιποθυμήσω. Και τι θα κάνει τώρα αυτό το αγλάισμα (η κυρία Λοΐζου) του κουμπουροφόρου ηθικού πλεονεκτήματος; Θα παραμείνει υποψήφια εναντίον των «ετερόκλητων όχλων» ή θα τα βροντήξει κάτω και θα φύγει (όπως απειλεί ότι θα κάνει η κυρία Μεγαλοοικονόμου) – αν της αντιμιλήσει κάποιος, ακόμα και ο κ. Νίκος Φίλης.

  Τσίρκο!

  Μιας μόνον ημέρας υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του Δημαροσύριζα η κυρία Λοΐζου και πρόλαβε να μας αποκαλέσει «σκατόψυχους»! Και «ετερόκλητοι όχλοι» και «σκατόψυχοι». Διότι αν νομίζετε ότι Τσίπρας, Λοΐζου, Πολάκης, Μεγαλοοικονόμου, Ρεπούση και το κακό συναπάντημα δεν είναι στον ίδιο παρονομαστή, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

  Το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνον πολιτικό, δεν άπτεται μόνον του γεγονότος ότι το Καζίνο της Πάρνηθας, φερ’ ειπείν, είναι πλέον αριστερό κι έτσι ο Τσίπρας το μετοικίζει στη Λεωφόρο Κηφισίας, το πρόβλημα πλέον είναι και ποιοτικό. Μαζεύτηκαν πολλοί που ο καθένας δίνει σ’ αυτήν την ορδή χαρακτηριστικά μάστιγας της λογικής, του ήθους και της ευπρέπειας.

  Ο κ. Κυρίτσης, ο βουλευτής που δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου πότε κατουρήθηκε πάνω του πρώτη φορά, έχει δηλώσει επίσης ότι «ο Δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων, όχι το Ισλάμ». Στο μυαλό του δηλαδή αυτός ο άνθρωπος αν δεν ταυτίζει τον ναζισμό με τον Δυτικό πολιτισμό, τον θεωρεί τουλάχιστον μέρος του! Αν δεν είναι βλαξ, του αρέσει να λέει βλακείες. Κατ’ ακολουθίαν δηλαδή η Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με τον Ελληνικό πολιτισμό ή είναι μέρος του. Ο Θεός βοηθός!

  Ο ναζισμός δεν είναι το σκοτεινό παιδί του Διαφωτισμού, είναι η άρνηση του Διαφωτισμού. Είναι η άρνηση του Δυτικού πολιτισμού – δεν έστειλε ο Δυτικός πολιτισμός τους ανθρώπους στα κρεματόρια, τους έστειλαν οι ναζιστές. Έχουν όνομα.

  Αλλά αυτό είναι το μείζων πρόβλημα της εποχής μας: η παρένδυση των ονομάτων (και συνεπώς η διαστρέβλωση των εννοιών). «Θεσμούς» ονόμασε την Τρόικα ο Τσίπρας. Και «Οι θεσμοί ξανάρχονται» έγραφε χθες στον τίτλο της στην πρώτη σελίδα η «Εφ.Συν.» Ποιοι θεσμοί, μωρέ;

  Είναι υπουργοί; είναι βουλευτές; είναι δικαστές; είναι νόμοι; τι τέτοιο ή παρόμοιο είναι τα τσόκαρα της Τρόικας και τους ονομάζουμε «θεσμούς»;

  Μιλάει ο Τσίπρας για προοδευτικό μέτωπο! Τι είναι προοδευτικό; Οι Ρότσιλδ που τον συμβουλεύουν; Οι ΗΠΑ που τον διατάσσουν; Τι είναι προοδευτικό; η υποκατάσταση του Συντάγματος από τα Μνημόνια; Η Εποπτεία; Ποιο προοδευτικό μέτωπο; Υπέρ του Υπερταμείου. Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; με το μέρος της Διαπλοκής που στηρίζει τον Τσίπρα; Με τους εθνομηδενιστές που έχουν βάλει εθνικιστικό μπουρλότο στα Βαλκάνια; Με τα κατασταλτικά μέτρα Μακρόν; Προοδευτικό μέτωπο με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες που στηρίζουν τους φασίστες στην Ουκρανία;

Αυτό το πάρτυ της παρένδυσης των ονομάτων και της διαστρέβλωσης των εννοιών είναι ένα αιματοβαμμένο πάρτυ. Τρώει μισθούς και συντάξεις, αρπάζει σπίτια, βομβαρδίζει χώρες – είναι ένα αιματοβαμμένο πάρτυ με το οποίον μπορεί να έχει σχέση η Αριστερά μόνον αν είναι η ψευδώνυμη Αριστερά του Τσίπρα.

  (Σημείωση: όσον εγράφοντο αυτές οι γραμμές ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου, απολογούμαι». Πέραν του αγγλισμού «απολογούμαι», αντί του «ζητώ συγγνώμη», με ένα «απολογούμαι» διορθώνονται οι «σκατόψυχοι», οι «ετερόκλητοι όχλοι», οι Πολακίες, τα μύρια ψέματα και τόσα άλλα; Όχι! Η ρήξη με τον κατιμά είναι οριστική). Και

  κατιμάς είναι όλο αυτό το συνονθύλευμα των καρεκλοκένταυρων που έχει για όλα δυο μέτρα και δυο σταθμά που κάνει το άσπρο μαύρο, που πορεύεται τυφλό, χωρίς να ακούει τίποτα, με οξυμμένη μόνον την όσφρηση (όταν μυρίζεται μπεζαχτά ή καραγκιοζιλίκι). Η κυβέρνηση αυτή αποσυντίθεται! κατά μέρος της όζουσα. Κινούμενη μεταξύ βλακείας (Δρομέας), ψέματος (για όλα) και υποτέλειας σε δεινούς Δυνατούς και δυνάστες Δανειστές.

  Τίποτα περισσότερο από καρεκλούχους και καρεκλοθήρες, άνευ ιδεολογίας, χωρίς αρχές, με άλλους ανίκανους και άλλους μαριονέτες, με άλλους να μισούν την πατρίδα τους (εθνομηδενιστές) και άλλους, «διεθνιστές» της COSCO, της Χόχτιφ, των ΜΚΟ και των ΕΣΠΑ – ως πού θα φθάσει αυτό το μπουλούκ ασκέρι, άγνωστον, γνωστή όμως η τύχη του…

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου