Περιφερειακός Διευθυντής



Θα σέβεστε.. γατάκια

Του Ηλία Γιαννιώτη

Είναι και κάτι μέρες που βλέπεις κάτι προφίλ στο Fb - όλως τυχαίως γνωστοί σου, επαγγελματικά- και βλέπεις εκεί πάνω αριστερά, κάτι τίτλους εργασίας, senior Area Manager Περιφερειακός Διευθυντής, Executive Area Manager και να σου, το ξερατό να μου ανεβαίνει στο λαιμό.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα ξέρεις τα κωλόπαιδα, έχεις μιλήσει μαζί τους, στην εταιρία που δουλεύεις και τα έχεις λουστεί. Απόφοιτοι του Καποδιστριακού είναι στην πιο καλή περίπτωση, με diploma από το Hese Ηigh παράρτημα Κολεγίου στο Κολωνάκι, μενουΕυρώπιδες, με φιλελέ πολιτικές πεποιθήσεις, τις οποίες όμως κρύβουν, ως political correct επαγγελματικά στελέχη, που πρέπει να δείχνουν απολιτίκ style.

Και πάντα είχα μια αίσθηση μέσα μου,... '' να δεις που αυτή η αγάμητη, να δεις που αυτός ο γλυκούλης φλούφλης θα ανέβει....'' και ναι, ανέβηκαν και κονομάνε 3-4 χιλ €

Τύποι με γυαλιστερό μαλλί αλα wet look, άκαπνοι και ατσιγάριστοι πρωινιάτικα, με healthy style, δημητριακά, χυμό, tablet στην αμαγείρευτη λουστρινέ κουζίνα, να χαζεύουν νούμερα και αγορές χρήματος, ενώ η γκόμενα που πλήρωσαν για να πηδήξουν το βράδυ ντύνεται να φύγει, στην άλλη άκρη του φανταχτερού διαμερίσματος, με την minimal ψυχρή διαστημική διακόσμηση της Φιλοθέης, βάζοντας το 500€υρω στην τσάντα της.

Η μέρα τους συνεχίζεται με γραβάτα κουστούμι, πλυμένο γυαλιστερό Audi και στενό πουκάμισο να φαίνεται η πλάκα κοιλιά, πηγαίνουν στο γραφείο, με 4 ακουστικά κρεμασμένα στα αυτιά και 2 bluetooth, να δίνουν οδηγίες στα υφιστάμενα υπαλληλάκια. ''Δεν πουλάτε, δεν σκέφτεστε, δεν λειτουργείτε, τρέξτε , εκτελέστε , σχεδιάστε...'' είναι οι μόνες κασέτες που τους ακούς να παίζουν όλη μέρα.

Το αμερικάνικο Χολιγουντιανο Life style μπαίνει στην ζωή της κακόμοιρης Ελληνικής κοινωνίας, με όλα τα κόμπλεξ που αυτή κουβαλάει.

Την λένε Ιασωνία, αλλά το άλλαξε σε Jessy, η σαύρα.
Ρωτάς την ξανθιά γκόμενα Jessy λοιπόν, με την γόβα και την Pencil στενή φούστα και το μαλλί κομμωτηρίου (σε καθημερινή βάση, πως το προλαβαίνει, δεν έμαθα ποτέ..), δε μου λες κοπελιά? Τι παράγεις? Τι δουλειά κάνεις?
Και αρχίζει: '' Είμαι senior Executive Assistant Area Brand Manager (o τελευταίος να κλείσει την πόρτα και να βάλει και υπότιτλους) στην τάδε Τράπεζα, στην Χ πολυεθνική.''
Ναι ρε μανίτσα μου είσαι... τι σκατά, παράγεις όμως? Τι ξέρεις να παράγεις και να προσφέρεις, δεν μας είπες?
Και αρχίζει πάλι: '' Έχω το couching του personel, κάνω monitoring των διαδικασιών, evaluation, και business activation planning''. Μένεις παγωτό εσύ, τρέχεις στα λεξικά να καταλάβεις.

Κοινώς η γκόμενα θέλει να μας πει, ότι δεν κάνει τίποτα, δεν παράγει τίποτα, δεν ξέρει ούτε αυγό να καθαρίσει και απλά επειδή έχει ωραίο κορμάκι που γράφει ωραία το κωλαράκι με την στενή φούστα και λέει συνεχώς Ναι... στα ΄΄πάντα΄΄, στους supervisor managers (αφεντικά), που την έχουν βαφτίσει, αυτό που μας εξηγούσε επί 12 λεπτά, πιο πάνω, έχει αντικείμενο απασχόλησης .

Και έρχεται και η ώρα που η χρήσιμη ντενεκεδένια ξανθιά και ο χρήσιμος κάφρο φλουφλης ομορφάντρας, με το ψαρό wet μαλλί (με τις προβληματικές σεξουαλικές επιδόσεις και τις μοναχικές οικογενειακές τους ζωές) παράγουν το πραγματικό έργο για το οποίο τους ταΐζουν τα αφεντικά.
Αξιολόγηση - μαστίγωμα, δόσιμο στεγνό, καρφώματα και απειλές προς τους απλούς εργαζόμενους που έχουν παιδί, οικογένειες, ανάγκες, συναισθήματα, ανθρωπιά και πάνω από όλα μπέσα, ήθος και αξιοπρέπεια, δεν φορούν στενές φούστες (ξε)κώλου και γυαλιστερές γραβάτες, δεν οδηγούν audi και δεν προλαβαίνουν να φάνε δημητριακά το πρωί, δεν γλύφουν τα αχαμνά του καθενός για να πάρουν θέση και Bonus, γιατί πρέπει να πάνε τα παιδιά στο σχολείο και να περάσουν να πληρώσουν και την ΔΕΗ που έχουν 7 μήνες σε ρύθμιση.

Ακούστε λοιπόν γατάκια επιχειρηματίες και μεγάλα Brand Name της αγοράς: Όσο πιο πολλές σκύλες και αμόρφωτους κομπλεξικούς λακέδες τοποθετείτε στο στελεχικό δυναμικό σας, τόσο πιο γρήγορα θα τα κλείσετε τα μαγαζάκια σας.
Οι επιχειρήσεις έχουν ψυχή γιατί αποτελούνται από εργαζόμενους και το να καθοδηγείς και να εμπνέεις ψυχές, για να βγάλεις κέρδος, θέλει εμπνευσμένα και χαρισματικά άτομα και όχι αποτυχημένους λακέδες του life style Manhattan.
Επίσης νόμος της οικονομικής επιστήμης λέει ότι όταν αμείβεις αυτούς που κάθονται, δεν παράγουν και κάνουν υψηλή επιστασία και όχι όσους παράγουν ... το κλείνεις το μαγαζάκι.

Εδώ είναι Βαλκάνια και οι άνθρωποι έχουν μάθει να δουλεύουνε με ψυχή, συναίσθημα, έχουν μπέσα, μυαλό και αξιοπρέπεια, δεν είναι Αμερικανάκια και ούτε θα γίνουν.

Επειδή όμως αδυνατείτε να καταλάβετε.... να είστε σίγουροι ότι για αυτό τον λόγο θα κλείσετε και τα μαγαζάκια σας, είτε είναι τράπεζες είτε πολυεθνικές είτε σουπερμάρκετ.. δεν σας φταίει η κρίση, αλλά η μαλάκινση εγκεφάλου, η έλλειψη Παιδείας και οι διαλυμένες προσωπικές ζωές σας.

Δεν είστε ούτε καν Καπιταλιστές, ούτε τίποτα . Ένα βλαχομόρφωμα επιχειρηματικό είστε που χρησιμοποιεί ξενικούς όρους και σκυλιά επιστασίας, για να κρύψει την αμορφωσιά του και την ανικανότητα του.

Κυρία και κύριε Περιφερειακέ ..., Have a nice day, βλαχάκια !!

ΥΣ: Η Ιασωνία είναι πραγματικό πρόσωπο



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου