Λούνα (Σελήνη) Παρκ

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Λίγες μόνον ώρες αφού ο κ. Παππάς εξήγγειλε το πρόγραμμα «πρώτη φορά Αριστερά στη Σελήνη» η ΝΑΣΑ έδινε σε πλανητική δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία Μαύρης Τρύπας ever!

Μη μου πείτε ότι είναι σύμπτωση. Συμπτώσεις δεν υπάρχουν. Ήταν γραμμένο (απ’ το χέρι του Θεού; από κάποιο πράσινο ανθρωπάκι; απ’ τη μαύρη μας τη μοίρα;) η κυρία Μεγαλοοικονόμου να συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο (αντί της Σκάρλετ Γιόχανσον) και η κυβέρνηση να μείνει σταθερή, η Δημοκρατία σταθερότερη και το Προτεκτοράτο ακλόνητο.

Δεν θέλω να πω ότι «όλοι ίδιοι είναι» – μακριά από μένα τέτοια (φασιστική) γενίκευση –, αλλά τουλάχιστον στα ευρωψηφοδέλτια των κυρίαρχων κομμάτων πρυτανεύουν τύποι που θα μπορούσαν να είναι στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο – και τούμπαλιν.

Κάτι σαν να συνωστίζονται ετερόκλητοι όχλοι αλλά στη βάση μιας όμοιας και ομογενοποιημένης πολιτικής.

Δεν πρόκειται για πρόσωπα εθνικής αποδοχής (αυτό θα ήταν ευκταίο) αλλά για απότοκα (και συχνά απόνερα) ιδιοτελών συναλλαγών. Συναλλαγών που «βγάζουν μάτι». Πλην Λακεδαιμονίων τα ψηφοδέλτια βρίθουν Αβδηριτών, Συβαριτών και Κλαζομενίων.

Ουδείς μπορεί να κρυφτεί πίσω απ’ το δάχτυλό του και κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια. Ίσως για αυτό παρατηρούμε αυτές τις εκλογές που έρχονται με κάποιαν αδιαφορία, ασυγκίνητοι και απρόθυμοι να επιλέξουμε και να λάβουμε θέση.

Πλην εκείνων που θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, πλην εκείνων που θέλουν να ωφελούνται από την κυβέρνηση (ή την επόμενη) και πλην εκείνων που φοβούνται (τα πάντα και γενικώς), όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται από την απογοήτευση, χωρίς ο θυμός τους ή η οργή τους να βρίσκουν εμφανή εναλλακτική λύση.

Βεβαίως, κατά βάθος (και πάλι) όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά ως γνωστόν, αυτές θέλουν «αρετήν και τόλμη». [Στο σημείο αυτό ο κυνισμός τον οποίον όλοι μας έχουμε συνηθίσει να ακούμε τα τελευταία χρόνια, καγχάζει!] Ε, λοιπόν, όλη η λογοτεχνία, όλη η ιστορία, όλες οι τέχνες και οι φιλοσοφίες μας διαβεβαιώνουν ότι όταν ο καγχασμός του κάθε τζιτζιφιόγκου, τρώει τη μπούφλα του, ο Αη Γιώργης σκοτώνει τον δράκο

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ




Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου