Ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης του τερατογενούς μορφώματος της Ε.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πρωτοβουλίας  «Δρόμος Ανοιχτός»,  για τις ευρωεκλογές 2019

Ενώ ήδη διανύουμε τον ένατο χρόνο της πλήρους καταστροφής της χώρας και εξαθλίωσης των πολιτών, μέσω των μνημονίων, γίνεται πια ξεκάθαρα στους περισσότερους Έλληνες ότι το ναζιστικό κληροδότημα της Ε.Ε. δεν χτίστηκε από τους ευρωπαϊκούς λαούς προς όφελός τους, αλλά από τους συνεχιστές του χιτλερικού «οράματος» για μια ενωμένη Ευρώπη υπό τον έλεγχο των ναζί.

Γι’ αυτό άλλωστε από τον σχεδιασμό της ΕΕ, η περίφημη ευρωβουλή έχει μόνο «συμβουλευτικό» χαρακτήρα, ώστε απλά να αποτελεί δημοκρατικό άλλοθι. Επί της ουσίας, τα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών και των κρατών – μελών παραδίδονται σε μια φασιστική ελίτ που διοικεί και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του χρηματοοικονομικού κατεστημένου.

Είναι, με λίγα λόγια, μια θεσμοθετημένη απάτη, μια παραπλανητική εικόνα, ότι δήθεν υπάρχει δημοκρατία στο αυτοκρατορικό αυτό μόρφωμα, ενώ πρόκειται για μια άεργη γραφειοκρατία για την συντήρησή της οποίας σπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντί για την προάσπιση και την αναβάθμιση της δημοκρατίας, οι ελίτ που ασκούν από την αρχή την πραγματική εξουσία, χρησιμοποίησαν την Ε.Ε. για την επιβολή των πλέον ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο στόχος τους ήταν η διαμόρφωση ακραίων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη και εξυπηρετήθηκε απόλυτα με την υιοθέτηση  του Ευρώ και την συγκρότηση της Ευρωζώνης.  Δημιούργησαν και διόγκωσαν ραγδαία το χρέος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για να μπορούν «αλληλέγγυα» να τις  κανιβαλίσουν. Κάτι το οποίο πέτυχαν εν πολλοίς,  με την εφαρμογή των μνημονίων -δήθεν για την διάσωση της ευρωζώνης και την σταθερότητα- στην πραγματικότητα προς όφελος των ευρωπαϊκών τραπεζών και του μεγάλου παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Σήμερα βρισκόμαστε στην φάση κατά την οποία η ΕΕ μετά το «επιτυχημένο πείραμα» της Ελλάδας και του νότου θέλει να επιβάλει απροκάλυπτα τις «μνημονιακές» πολιτικές ως κυρίαρχες πολιτικές σε όλη την Ευρώπη. Η λιτότητα με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η ακραία καταστολή και ο εκφασισμός της πολιτικής, η νεοφιλελεύθερη αποεθνοποίηση και η διάλυση των εθνικών οικονομιών, η προάσπιση του δικαιωματισμού και των δήθεν μειονοτήτων και ο αφορισμός των «λαϊκιστικών» δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των πολιτών, δεν έχουν –πλέον- στόχο μόνο τους λαούς της Ελλάδας και των χωρών του Νότου.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι λαοί έχουν καταλάβει πλέον ότι αυτή δεν είναι η Ευρώπη που τους υποσχέθηκαν. Η αντίσταση -που ξεκίνησε το 2011 στις πλατείες της Ισπανίας και της Ελλάδας- ενάντια σ’ αυτό τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο της ΕΕ, πήρε ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο στο –προδομένο από τον ΣΥΡΙΖΑ– περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015, συνεχίστηκε με το Brexit  στην Βρεττανία, ανέτρεψε τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις στην Ιταλία και κορυφώθηκε με την λαϊκή εξέγερση των Κίτρινων  Γιλέκων στην Γαλλία του -εκλεκτού και εγκάθετου των τραπεζιτών- Μακρόν.

Αυτή την ανυπότακτη αντίσταση και τους αγώνες θέλει να ανακόψει το ευρωιερατείο στις επικείμενες ευρωεκλογές, ώστε ανεμπόδιστα να σαρώσει σαν οδοστρωτήρας ό,τι απέμεινε στους λαούς. Γι’ αυτό και οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν εξαιρετικά κρίσιμο πολιτικό περιεχόμενο. Μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στους λαούς να διατυπώσουν ξεκάθαρα την απάντησή τους στις Ελίτ και το ευρωιερατείο – μαζί με τις διαδηλώσεις, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους- και στην κάλπη!

Με την ψήφο τους, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης αυτού του τερατογενούς μορφώματος, το οποίο όχι μόνον δεν «διορθώνεται», αλλά η άμεση διάλυσή του αποτελεί αδήριτη ανάγκη!

Γι’ αυτό λοιπόν, ούτε μια ψήφος στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, της μνημονιακής υποδούλωσης, του ξεπουλήματος της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και του αντιδημοκρατικού εκφασισμού.  Ούτε μια ψήφος στα κόμματα του συμβιβασμού, της παραπλάνησης και της αυταπάτης ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διασωθεί και να αλλάξει υπέρ των λαών της Ευρώπης.

Ο  «Δρόμος ανοιχτός» -στον αγώνα για να σταλεί και στην κάλπη το μήνυμα αμφισβήτησης και αντίστασης των πολιτών- θεωρεί σύμμαχες δυνάμεις τα κόμματα που θέτουν την δημοκρατία, την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία (με έξοδο από την Ε.Ε., διαγραφή του παράνομου και τεχνητά δημιουργημένου  δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, με σεισάχθεια, ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας και παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας προς όφελος των πολιτών και των πραγματικών παραγωγικών δυνάμεων της  χώρας) ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων, την ανάκαμψη και την αναγέννηση της πατρίδας μας.
19 Μαΐου 2019



Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου