Ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός παρέμεινε ανέπαφος…


Ένα πρώτο σχόλιο της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός», 
για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου 2019

Το εκλογικό αποτέλεσμα - με την ήττα σοκ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την επαναφορά του δικομματισμού μέσω της καθαρής πρωτιάς της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής και ευρώδουλης ΝΔ- προδιαγράφουν μια επόμενη ημέρα που δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική πολιτική λύση στα αδιέξοδα του λαού και της πατρίδας. Παρά τη θεωρία περί “χαλαρής ψήφου” οι περισσότεροι ψήφισαν με το βλέμμα στο εσωτερικό κι όχι σε σχέση με όσα δεινά επιβάλλονται στην πατρίδα μας από την ΕΕ. 

Η εξαγγελία για άμεση προκήρυξη εκλογών με στόχο τη διατήρηση των εκλογικών δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί καθοριστικά στην κατεύθυνση της επαναφοράς του διπολισμού και την εξαφάνιση των πολιτικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να εκφράσουν πολιτικά την εναλλακτική πρόταση απέναντι στο καθεστώς πολιτικοοικονομικής κατοχής της χώρας μας από την γερμανοκρατούμενη ΕΕ των ελίτ, αλλά και στην εθνικά επικίνδυνη υποταγή και παράδοση άνευ όρων στα γεωπολιτικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η απαράδεκτη (μέχρι τώρα) πολιτική αδυναμία διαμόρφωσης μιας ενιαίας πολιτικής αντιπρότασης και της συγκρότησης ενός ενιαίου πολιτικού μετώπου  από τις δυνάμεις που θέτουν τον δημοκρατικό πατριωτισμό, την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία ως απάντηση στις εφαρμοζόμενες, από τα «αριστερά» και τα «δεξιά»,   νεοφιλελεύθερες απάνθρωπες πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, λειτούργησε – όπως ήταν αναμενόμενο - εντελώς αρνητικά στην εκλογική αναμέτρηση, αφού επέτεινε την απογοήτευση των πολιτών που έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τους – και σε αυτές τις εκλογές, σε αρκετές περιπτώσεις-  στην επιλογή τής υψηλής αποχής, αλλά και της άκυρης ή λευκής ψήφου.

Η εμφάνιση του ευρωπαϊστή και φιλοαμερικάνου Γ. Βαρουφάκη και η παραπλανητική προβολή του από το καθεστώς και τα ΜΜΕ ως το δήθεν αντίπαλο δέος απέναντι στα  κόμματα του μνημονιακού ευρωμονόδρομου, παγίδευσε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, που ψήφισαν υποτίθεται αντιμνημονιακά την - ανώδυνη για την ΕΕ και τις πολιτικές της - Μέρα25.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία 20 τουλάχιστον ευρω-ψηφοδελτίων «άνευ λόγου και σημασίας», καθώς και η απουσία των δυνάμεων αυτών από τον όποιο πολιτικό διάλογο προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τους αποστέρησε ακόμα και αυτή την τυχαία ψήφο, οδηγώντας στην πέρα από κάθε αμφισβήτηση συνολική εκλογική υποχώρηση όσων από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία,.

Επιπλέον, η αποστροφή όσων πολιτών συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα μνημονιακά κυβερνητικά δεκανίκια των ΑΝΕΛ, του Λεβέντη, του Ποταμιού και του ΛΑΟΣ, που επιβεβαιώθηκε με την εκλογική συντριβή τους, δεν βρήκε κανάλι έκφρασης μέσα από τα ψηφοδέλτια αυτών των διάσπαρτων δυνάμεων αντίστασης και ανατροπής του Ευρωμονόδρομου, αλλά προς τα προβαλλόμενα από το καθεστώς και τα ΜΜΕ κόμματα των Βελόπουλου και Βαρουφάκη.

Τα ψηλά ποσοστά του τηλε-κόματος «Ελληνική Λύση» του ακροδεξιού αλλά και μνημονιακού Βελόπουλου φαίνεται ότι απορρόφησαν όλη την ψήφο διαμαρτυρίας που πριν (κατά την περίοδο της αντιμνημονιακής ρητορικής) τροφοδοτούσε, τους ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ αλλά και τη Χρυσή Αυγή, της οποίας η εγκληματική και ρατσιστική δράση την καθιστούν πλέον μη αξιοποιήσιμη κοινοβουλευτικά από το καθεστώς.

Η διατήρηση έως και υποχώρηση των ποσοστών των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς επιβεβαιώνει ότι με την πολιτική στάση της απομόνωσης, της ιδεολογικής καθαρότητας αλλά και τον ξύλινο πολιτικό λόγο τους,  όχι μόνο εξακολουθούν να μην μπορούν να εκφράσουν πειστικές και αποδεκτές προτάσεις από τις μεγάλες λαϊκές πλειοψηφίες, αλλά και ότι η ιδέα της αριστεράς έχει υποστεί πλέον βαρύτατο πλήγμα από την περίοδο διακυβέρνησης της... πρώτης φοράς «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ .

Έτσι η συνολική εικόνα του πολιτικού χάρτη χαρακτηρίζεται από την αναπαλαίωση του μνημονιακού πολιτικού συστήματος και την εκλογική συρρίκνωση των λαϊκών, δημοκρατικών και πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων που κινούνται στην κατεύθυνση της ανατροπής του μνημονιακού ευρωμονόδρομου και του καθεστώτος πολιτικοοικονομικής κατοχής που επιβλήθηκε μέσω του ευρώ και του χρέους στην πατρίδα μας.

Για αυτό και η τιμωρητική ψήφος των πολιτών μπορεί να έδωσε σκληρή απάντηση στην μνημονιακή ευρω-κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και τις επικίνδυνες εθνικά πολιτικές του, αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νίκη των πολιτών και της Δημοκρατίας, αφού δεν καταδικάστηκαν τα κόμματα που ενώ ευθύνονται για την επιβολή των καταστροφικών μνημονίων στη χώρα εξακολουθούν να βγάζουν είτε ψευτοπατριωτικές, είτε εθνομηδενιστικές κορώνες με κραυγές περί  ύπαρξης δημοκρατίας στην Ευρώπη της ΕΕ, η οποία φέρεται να κινδυνεύει τάχα από τις δήθεν «ακραίες», «λαϊκιστικές» και «εθνικιστικές» δυνάμεις που αντιστέκονται στις καταστροφικές πολιτικές των ελίτ.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες.

Αν η διεκδίκηση της λαϊκής κυριαρχίας δεν είναι άρρηκτα δεμένη με την Εθνική ανεξαρτησία.
Αν το κοινωνικό δεν είναι άρρηκτα δεμένο με το πατριωτικό.
Και αν αυτά δεν τεθούν προταγματικά για τη δημιουργία ευρείας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας απέναντι στο ευρωενωσιακό μπλοκ, ο νεοφιλελευθερισμός θα επελαύνει, ο εθνικισμός θα φαντάζει στον λαό ως η μόνη εναλλακτική, ενώ ταυτόχρονα, η πατρίδα θα αντιμετωπίσει τον μέγιστο των κινδύνων: αυτόν του εδαφικού ακρωτηριασμού και του διαμελισμού της.

Ο «Δρόμος ανοιχτός», μπροστά σ` αυτούς τους εθνικούς κινδύνους δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής. Θα προχωρήσει, σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα έχουν στόχο να θέσουν προ των ευθυνών τους την κάθε κίνηση, συλλογικότητα, κόμμα ή και τον κάθε απλό πολίτη, για τη δημιουργία μετώπου για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.

Ενότητα κι αγώνας για Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.

29 Μαΐου 2019



Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου