Οι προεκτάσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας (ΗΜΑ) πέρα από την υγεία


Του δρ.  Θεόδωρου Π. Μέτση*

Εξαιρετική η τοποθέτηση στο άρθρο πόσο βλαβερά/αβλαβή είναι τα κινητά μας στο Βήμα της Αιγιαλείας και Tempo24, με πολλαπλές αναφορές στις επιπτώσεις στην υγείας από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και την “κατάχρηση” του κινητού τηλεφώνου που με μια πρωτοφανή εξάρτηση έχει επιβληθεί στην καθημερινότητα όλων μας. Η έρευνα της ΕΕΑΕ που άλλωστε έδωσε και το έναυσμα για το άρθρο αυτό μας αναφέρει ότι 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την ακτινοβολία. Σε αυτήν την έρευνα της ΕΕΑΕ φοβούμαι ότι έγινε μια αναπαραγωγή της σύγχυσης αφού τα ερωτήματα ήταν διάχυτα χωρίς διαχωρισμό ιονίζουσας και μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας και της ακτινοβολίας με παλμούς (pulsating) και χωρίς παλμούς (non Pulsating). Για ενημέρωση και διαφοροποίηση θα προσθέσω ότι από την ηλιακή ακτινοβολία (χωρίς παλμούς) μπορούμε να προστατευθούμε με ένα καπέλο, ομπρέλα ή τέντα ενώ αυτή της κινητής τηλεφωνίας (με παλμούς) διαπερνά ακόμα και δομικά στοιχεία.

Η έρευνα της ΕΕΑΕ άδειασε όλη την ακτινοβολία σε ένα ερωτηματολόγιο χωρίς διαφοροποιήσεις παλμών, βαθμό επικινδυνότητας και συχνοτήτων, ίσως σκόπιμα, για να υποβαθμίσει την Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία που είναι σήμερα παρούσα επί 24ώρου βάσης αφού οι περισσότεροι από εμάς κοιμούνται με το Wi Fi ανοικτό και το κινητό δίπλα στο κρεβάτι. Οι διαφορές με τις άλλες ακτινοβολίες που αδειάζει μαζί η ΕΕΑΕ είναι η διάρκεια της έκθεσης αλλά και η “υποχρεωτική” έκθεση. Μία βασική παράμετρος είναι η ακούσια ή εκούσια έκθεση μας όπως όταν εκτιθέμεθα (εκουσίως) στην παραλία, στο solarium ή σε κάποια ιατρική εξέταση που ας σημειωθεί η τελευταία είναι στιγμιαία έναντι της διαχρονικής και παρατεταμένης ακτινοβολίας που “τρώμε” (παρα την θέληση μας) από κεραίες μέσα στον αστικό ιστό και την σύγχρονη τρέλα του Δημοτικού Wi Fi. Η μεγάλη ζημιά στην υγεία (εγκέφαλο, καρδιά, αδένες, γεννητικά όργανα κλπ.) γίνεται από παρατεταμένη έκθεση σε ακτινοβολία και ειδικά με παλμούς (pulsating) και πολλαπλές συχνότητες όπως αυτή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Ένα ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στον μη ενημερωμένο πολίτη δεν έχει αξία και θα πρότεινα η ΕΕΑΕ αντί να σερβίρει ερωτηματολόγια που προκαλούν σύγχυση να είχε ασχοληθεί με την ενημέρωση του κοινού βάσει των πορισμάτων της σύγχρονης επιστήμης και να μην καθησυχάζει τους πολίτες με αποδεδειγμένα “μη ασφαλή” όρια ακτινοβολίας της προηγούμενης εικοσαετίας (όρια του 2000).
Για τα όρια αναφέρομαι στην ΕΕΑΕ γιατί το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής έχει ήδη ξεκαθαρίσει εγγράφως ότι οι βιολογικές επιδράσεις της ΗΜΑ στον άνθρωπο είναι “εκτός των αρμοδιοτήτων” του (επιστολή του ΥΠ. Ψηφιακής Πολιτικής ΑΠ394 9/1/2019 προς το αυτοτελές τμήμα Νομικής Υποστήριξης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής) το δε Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει σε πρωτοκολλημένη επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας από τις 1/3/2019.

Υπάρχει σοβαρή ζημία που γίνεται πολύ πιο πέρα από την υγεία και θα πρέπει να σταθούμε με πολύ προβληματισμό στην ζημιά που γίνεται τόσο στην ανδρική όσο και στην γυναικεία ικανότητα γονιμοποίησης αφού αποδεδειγμένα η ΗΜΑ καταστρέφει και το ανδρικό σπέρμα και τα ωάρια της γυναίκας. Ο καθηγητής Martin Pall του Washington State University στην τελευταία εργασία του των 90 σελίδων που είναι διαδικτυακά διαθέσιμη σε όλους μας 5G: Great Risk for EU and US and International Healthμας παραθέτει 18 δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την ζημιά στο σύστημα αναπαραγωγής του ανθρώπου, μία συνέπεια που αποβλέπει ίσως και σε συγκεκριμένους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εκτός των σοβαρών συνεπειών στην υγεία από την χρήση του κινητού θα πρέπει να προσθέσω και τις νέες καταστροφικές εφαρμογές που είναι έχουν ήδη ξεκινήσει σε άλλες χώρες και είναι έτοιμες να εφαρμοσθούν και στην χώρα μας. Οι έξυπνοι μετρητές, μία πηγή συνεχούς ακτινοβολίας επί 24ώρου βάσης τοποθετούνται ήδη στα σπίτια μας με το ψευδές πρόσχημα ότι επιβάλλονται από την EU ενώ ή Γερμανία μαζί με άλλες χώρες τους έχει απορρίψει και το Ισραήλ τοποθετώντας μόνο 2000 έξυπνους μετρητές στους μεγάλους πελάτες ελέγχει το 60 % της ηλεκτρικής κατανάλωσης και δεν τοποθετεί τους έξυπνους μετρητές στα οικιακά τιμολόγια. Σήμερα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις των κατοίκων στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη για τους έξυπνους μετρητές ενώ στην χώρα μας πολλοί μετρητές έχουν αλλάξει χωρίς να έχει ενημερωθεί ο καταναλωτής.

Στις επιπτώσεις της υγείας από την Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία θα πρέπει να επικεντρωθούμε  και στην καταστροφή του DNA όπου πάλι ο καθηγητής Martin Pall έχει επιλέξει και παρουσιάζει 21 διεθνείς δημοσιευμένες μελέτες με όλες τις σχετικές επιπτώσεις. Ήδη η στάθμη της ακτινοβολίας μέσα στις πόλεις έχει ανέβει σημαντικά ενώ προβλέπεται να εκτοξευτεί με την εγκατάσταση της 5G όπως παρατηρείται σε πολλές πόλεις της Αμερικής. Επίπεδα ακτινοβολίας 5000 – 20000 μW/m2 είναι συνήθη σε πολλά σημεία των πόλεων ενώ πρόσφατα έχει καταγραφεί σε σπίτια, πυκνότητα ακτινοβολίας 250000 μW/m2 όταν τα όρια των Βρυξελλών της Ελβετίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας της Ιταλίας της Βουλγαρίας και άλλων χωρών είναι μόλις 100000 μW/m2 και η EUROPEAM  2016 (European Environmental Medicine) προτείνει ως ασφαλή όρια τα 100 μW/m2 κατά την διάρκεια της ημέρας και 10 μW/m2 τις ώρες του ύπνου.

Εντελώς απαράδεκτοι και ανθυγιεινοί θα είναι μελλοντικά οι δρόμοι με τα αυτόνομα αυτοκίνητα όπου σταματώντας σε κάθε φανάρι θα τρώμε την ακτινοβολία από 5-20 αυτοκίνητα που είτε είναι ακινητοποιημένα πίσω μας είτε διασχίζουν τον δρόμο μπροστά μας και αυτή η ακτινοβολία θα είναι μόνο από τα radar των αυτοκινήτων ενώ θα υπάρχει και σοβαρή ακτινοβολία από τα πολλαπλά σταθερά σημεία του δρόμου.


Ίσως πιο σοβαρό και από τις επιπτώσεις στην υγεία που μας αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο να είναι η χειραγώγηση της σκέψης (Mind Control) με τις νέες υψηλές συχνότητες της τεχνολογίας 5G. Ήδη για αυτό το γεγονός μας έχουν ενημερώσει Ρώσοι επιστήμονες από το 1970 ενώ οι συχνότητες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί και στον πόλεμο του ΙΡΑΚ όπου οι Ιρακινοί στρατιώτες κατέθεταν τα όπλα τους μόνο με εγκεφαλική εντολή υψηλών συχνοτήτων που δεν διαφέρουν από τις συχνότητες της 5G. Ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου J. Carter, o Z. Brzezinski εδώ και χρόνια μας έχει προειδοποιήσει ότι: “Η τεχνοτρονική εποχή θα επιφέρει μια ελεγχόμενη κοινωνία. Μια τέτοια κοινωνία θα εξουσιάζεται και θα ελέγχεται από την ELITE χωρίς περιορισμό και χρήση των ήδη γνωστών αξιών”
Πέρα από την αλόγιστη χρήση του κινητού θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα “που δεν θα τα βρούμε μέσα στην οθόνη του smart phone”. Δυστυχώς τα νοσήματα δεν είναι μόνο σωματικά αλλά με τις νέες εφαρμογές για τις οποίες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, σοβαρά προβλήματα θα είναι και τα πνευματικά μαζί με μια πλήρη εξάρτηση, έλεγχο και υποταγή του ανθρώπου

*O Δρ. Θ. Μέτσης είναι  Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Εμένα μου είπαν,να μην κλείνω το ρούτερ κάθε νύχτα,γιατί θα χαλάση.Είναι αλήθεια αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κινητό δίπλα στο κρεββάτι πειράζει ακόμα κ αν είναι απενεργοποιημένο;Αυτές οι συσκευές κατασκευάστηκαν για το κέρδος κ όχι για τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή