Γκρεμίστε τα δημόσια Νοσοκομεία! Από την προδομένη εξέγερση στην κοινωνική αντεπανάσταση


Σχολιασμός ιστότοπου "Δρόμος ανοιχτός" : Το εξοργιστικό δεν είναι ότι υπάρχει αυτού του είδους η νεοφιλελεύθερη ακριβοπληρωμένη "δημοσιογραφία" που λέει αυτά που λέει προωθώντας την βαρβαρότητα  - άλλωστε για αυτό πληρώνεται, όχι για να ενημερώνει - αλλά το γεγονός ότι υπάρχει κοινό που την παρακολουθεί, "συμφωνεί" μαζί της και είναι έτοιμη να πάει στις κάλπες να στηρίξει και να αναδείξει κυβέρνηση που είναι έτοιμη να τα υλοποιήσει ... Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και ακόμα και σήμερα (με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών), υποστελεχωμένα, χωρίς αναλώσιμα και με υποαμοιβόμενο προσωπικό δίνουν αγώνα για να εξακολουθήσει να υπάρχει το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας - όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα της χώρας μας - μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, παρέχοντας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες ... 

Ακρως εντυπωσιακές είναι οι απόψεις για την περίθαλψη και την ελληνική κοινωνία εν γένει που εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας με τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε (αμφότεροι πρωτααγωνιστές από το 2010 της πιο έξαλλης μνημονιακής προπαγάνδας) στον Σκάι. Παραθέτουμε αυτούσιο τον διάλογό τους, χωρίς σχόλια που άλλωστε περιττεύουν.

Παπαδημητρίου: Οι καλές ιδέες (του Μητσοτάκη) στα έξυπνα κράτη δεν έχουν από πίσω μια ιδεολογία να σέρνεται.

Ακροατής: ‘Eχετε δει το Κρατικό Νίκαιας;

Παπαδημητρίου: Ναι, να σου πω. Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα…

Πορτοσάλτε: Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι να κλείσουν.

Παπαδημητρίου: Ναι να γκρεμιστεί. Μπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό και λέει αυτά που λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση (για να γκρεμιστούν).

Θα μπει μπουλντόζα λοιπόν και όχι μόνο στα νοσοκομεία. Σε κάθε κοινωνική παροχή θα υπάρξει καταστροφική επέμβαση στο όνομα μιας θεωρητικής ανάγκης εκσυγχρονισμού και διόρθωσης. Η κοινωνία θα παραδοθεί σε συμφέροντα και οι κοινωνικές ανάγκες πρέπει να επαναπροσδιορισθούν με βάση το δόγμα του Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη γιατί είναι αντίθεση στη φύση. Είναι θέμα χρόνου ο αρχηγός της ΝΔ να αποβιβαστεί από το σπορ αυτοκίνητο και να καβαλήσει τη μπουλντόζα. Αρκεί να νικήσει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

(από την εφημερίδα Documento της 2.6.2019 που τον αναπαρήγαγε)

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου