Ο μικρός ταραξίας


Ο Μουρτάζα Κουρέιρις ήταν εννιά χρονών το 2011, όταν η σπίθα της τυνησιακής λαϊκής εξέγερσης απλωνόταν σε όλες τις αραβικές χώρες. Ακόμη και στη Σαουδική Αραβία, το πιο σκοταδιστικό και απολυταρχικό κράτος στον κόσμο (που όμως αποτελεί μέγα σύμμαχο της Δύσης και εχθρό του επάρατου Ιράν…), εκδηλώθηκαν κινητοποιήσεις.

Σε μία από αυτές ο πιτσιρικάς, ίσως χωρίς να το πολυσκεφτεί, φώναξε: «Ο λαός απαιτεί δικαιώματα!». Η αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει, αλλά ο Μουρτάζα ήταν γοργοπόδαρος και ξέφυγε. Η αστυνομία τον ανακάλυψε τρία χρόνια αργότερα, κι έκτοτε είναι φυλακισμένος.

Τώρα το παιδί ενηλικιώνεται, και μπορεί να τιμωρηθεί όπως του αξίζει: ο εισαγγελέας ζήτησε αποκεφαλισμό, σταύρωση και διαμελισμό!

Οι κατά τα άλλα πολύ ευαίσθητοι Δυτικοί σφυράνε, βεβαίως, αδιάφορα: καλά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όπου μας συμφέρει. Άλλωστε πρόκειται για εμφανώς προβληματική οικογένεια: ο Αλί, μεγαλύτερος αδελφός του Μουρτάζα, δολοφονήθηκε από τη σαουδαραβική αστυνομία στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2011…

Πηγή: e-dromos.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου