Γόνοι, τζαμπατζήδες και αποβράσματα ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Στην Ελλάδα, σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Το μόνο επάγγελμα που είναι σίγουρο, επικερδές και διαχρονικά μόνιμο, είναι το να είσαι γόνος.

Να είσαι δηλαδή κατ' επάγγελμα Μητσοτάκης(ή Μπακογιάννης), κατ' επάγγελμα Καραμανλής, Παπανδρέου,Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης κλπ (να μην ξεχνάμε και την Φώφη) . Ως γόνος ή κλώνος, μπορείς να κάνεις ότι θες και να πεις ότι θες, χωρίς συνέπειες.

Μετά από 4,5 χρόνια συριζαϊκης παράνοιας , κάποια πράγματα τα είχαμε ξεχάσει. Όλο αυτό το βλαχομπαρόκ του πολιτικού σογιού , όλον αυτό τον παλαιοδεξιό τσαμπουκά, αναμεμειγμένο με νεοφιλελέ χαρακτηριστικά..."όποιος δεν πληρώνει είναι απόβρασμα'', αυτό το μίσος προς τους φτωχούς. Φυσικά για τον τρίτης γενιάς Καραμανλή, από ''τας Σέρρας'' , το μετρό κείται μακράν.

Αυτό που σε εμένα προκάλεσε θλίψη, είναι η επιδοκιμασία προς τις δηλώσεις, από απλούς ανθρώπους μέσα στο διαδίκτυο. Φυσικά αν έψαχνες τις σελίδες τους, σε πολλούς θα έβρισκες σχόλια κατά του Brexit και των δραχμολάγνων....

Φυσικά είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς μαζικά όσους δεν χτυπούν εισιτήριο, ως τζαμπατζήδες, αδιαφορώντας για τον αν πραγματικά δεν έχουν ούτε το 1,4 του εισητηρίου. Φυσικά και υπάρχουν τζαμπατζήδες, φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που ζουν εις βάρος των άλλων. Αλλά τόση κατηγορηματικότητα και συναίνεση, στις μπούρδες του Καραμανλικού γόνου, είναι πραγματικά θλιβερή.

Γιατί οι πραγματικοί τζαμπατζήδες και αποβράσματα είναι ο Χριστοφοράκος και όλοι όσοι επωφελήθηκαν από τις μίζες, είναι ο Μηλιώνης κι ο Φλώρος, είναι όλο το πολιτικό προσωπικό που στις πλάτες του λαού, τρώει και πίνει στην υγεία των κοιρόϊδων.

Και τέλος για τους Ευρωλάγνους....τζαμπατζήδες και αποβράσματα ήταν και είναι όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες της τρόϊκας και των θεσμών, που τους τους ταϊζουμε για να μας στείλουν τελικά στην μνημονιακή λαιμητόμο.

Όσο για τον Καραμανλή....το τζάκι αυτό, δεν φημίζεται (πλην του Κωστάκη) για το ήθος του. Ασυνείδητος τζαμπατζής της πολιτικής, με όνομα που του εξασφαλίζει μέλλον και αμνηστία.

Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν.

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Δεν είναι επάγγελμα,είναι κληρονομικό προνόμιο.Η σύγχρονη αριστοκρατία του κοινοβουλευτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή