Η εμμονή της κλιματικής αλλαγής ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Το σχέδιο σύγχυσης και παραπλάνησης των λαών, ώστε να μένουν μακριά από διεκδικήσεις, είναι σχεδόν σατανικό. Χτύπημα κατ’ ευθείαν στο θυμικό, ακόμα και με την επίκληση του μεταφυσικού. Η διαχρονική αναζήτηση των ανθρώπων, για αγίους και μεσσίες , ακόμα και σήμερα στην μετανεωτερική εποχή, καλά κρατεί. Και το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτές τις αναζητήσεις.

Η Αγία Καρόλα. Η ‘’ηρωική’’ καπετάνισσα, που ‘’ηρωικά’’ θαλασσόπνιξε τους ναυαγούς, για να υπακούσει στο ‘’ηρωικό’’ κέλευσμα της πατρίδας της, "κατατροπώστε τον Σαλβίνι". Ακόμα και μετά την αποκαθήλωσή της, ύστερα από την παραδοχή, ακόμα ο πολύς κόσμος πιστεύει στο ΄΄γενναίο’’ κορίτσι, στην γοργόνα που θα τσακίσει τους δαίμονες.

Αλλά το νούμερο ένα είδωλο, είναι η Γκρέτα Τούνεμπεργκ. Η έφηβη από την Σουηδία, με σύνδρομο Ασπέργκερ , με την εμμονή εδώ και λίγα χρόνια στην ‘’κλιματική αλλαγή’’. Η σταυροφορία που ξεκίνησε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες, που τόσο συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα, τα καλοκουρδισμένα παπαγαλάκια του τύπου, τους ελεεινούς κονδυλοφόρους, τις γλοιώδεις μαριονέτες των Ηνωμένων Εθνών.

Η κλιματική αλλαγή. Το εφεύρημα του Αλ Γκορ, που αλλάζοντας το διάγραμμα σχέσης διοξειδίου και θερμότητας, πέρασε στον κόσμο ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Τόλμησε την ύβρη. Ο άνθρωπος, αυτό το αλαζονικό και υπερφίαλο ον, μπορεί να αλλάξει την θερμοκρασία ενός πλανήτη, που έχει ζήσει υπερθερμάνσεις και παγετώνες, πολύ πριν έρθει η ανθρώπινη κυριαρχία.

Η μικρή Γκρέτα, το κατάλληλο πρόσωπο για να συγκινήσει και να πείσει την κοινότητα, για το κολοσσιαίο πρόβλημα, έχει μιλήσει ως και στο φόρουμ του Νταβός! Δεν θα μιλήσει ποτέ, για το πραγματικό πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Δεν θα την δει κανείς να στήνεται έξω από την Bayer Monsanto, και να μιλά για την δηλητηρίαση της γης, της σοδειάς, των τροφίμων. Δεν θα την δει κανείς έξω από εξορυκτικές εταιρείες, που με τις σύγχρονες μεθόδους καταστρέφουν το περιβάλλον (ξέρουμε καλά εμείς, έχουμε τις Σκουριές). Δεν της τα έχουν πει αυτά.

Θα την δούμε σε ένα υπερσύγχρονο οικολογικό ιστιοπλοϊκό της οικογένειας Γκριμάλντι του πριγκηπάτου του Μονακό , με διαφήμιση της Private Bank του ομίλου Λάτση σε έναν ξεκάθαρο συμβολισμό. Η κλιματική αλλαγή και η αποτροπή της, είναι υπόθεση της ελίτ. Κι έτσι γαλαζοαίματοι, επιχειρηματικοί κολοσσοί, και ένα μικρό κορίτσι σύμβολο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μεγάλη μπίζνα.

Βλέπει οράματα και ακούει φωνές η Γκρέτα, η σύγχρονη Ζαν Ντ Αρκ. Μόνο που τα μπερδεύει μέσα στην σύγχυσή της. Δεν είναι άγγελοι αυτοί που της μιλούν. Είναι κόρακες. Είναι τα κοράκια του Marketing που τρέφουν με ιταμό τρόπο την εμμονή της.

Και ήδη τα σχέδια της ‘’πράσινης’’ ανάπτυξης, τα αιολικά πάρκα στα καμένα δάση και οι νέες παρεμβάσεις στην καθαρή ενέργεια, έχουν δρομολογηθεί. Μαζί και οι νέοι ‘’κεφαλικοί’’ φόροι, που θα βαρύνουν τους εύπιστους πολίτες και τα νέα τέλη που θα είναι στα ύψη.

Αλλά η Γκρέτα δεν θα μπορέσει να καταλάβει ποτέ, πόσο επιδέξια την χρησιμοποίησαν, ο πατέρας της αρχικά και όλο το λόμπυ της ανθρώπινης εξαπάτησης μετά. Η αλλαγή έχει αρχίσει, αλλά όχι η κλιματική.

Η επιστροφή στον μεσαίωνα με ότι αυτό συνεπάγεται δεν αργεί.

ΥΓ. Ακτιβιστής/τρια, η μαγική λέξη.


Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητέ Περικλή , Καλημέρα

    Σχετικά με την απάτη της Κλιματικής Αλλαγής , είχα κοινοποιήσει 19 σελίδες σε εκατοντάδες φίλους , σ/φους , συναγωνιστές με αφορμή σχετική ημερίδα στο ΜΑΧΩΜΕ , όπου παραβρέθηκα και τα ''έψαλα'' ..ζωντανά , και φυσικά μερικοί ΄΄ενοχλήθηκαν '' ιδαίτερα .

    Μπορώ να σου τα κοινοποιήσω και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται .
    Καλή Συνέχεια , εάν βρίσκεσαι σε άδεια .
    Με Εκτίμηση

    Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος
    e-mail : sabanistasos@windowslive.com , tel.: 6934261987

    ΑπάντησηΔιαγραφή