Brexit ή Bremain; Διαμάχη που θα κρίνει το μέλλον της Ε.Ε


Από Ν. Ζ

Έχουν οργιάσει και στην χώρα μας όλα τα συστημικά πολιτικά και επικοινωνιακά κέντρα για να αποτραπεί πάση θυσία ένα Brexit και μάλιστα Brexit χωρίς συμφωνία και για τούτο εκβάλλουν ουρανομήκεις ιαχές για τις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστη ο Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανική Βουλή.

Το επιτυχημένο πραξικόπημα της Ελλάδας με το οποίο, χωρίς να ανοίξει μύτη, μετατράπηκε από μία μεγάλη, κομματικά “ετερόκλητη” κοινοβουλευτική πλειοψηφία το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε “ΝΑΙ”, χρησιμοποιείται ως άριστο υπόδειγμα ώστε μία ανάλογη πλειοψηφία στην Βρετανική Βουλή, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη λαϊκή θέληση , τότε και τώρα, να κάνει το ίδιο και στο Ηνωμ. Βασίλειο, πράγμα που μέχρι τώρα προωθεί, δυστυχώς, με επιτυχία.

Η τελική έκβαση της μάχης Brexit ή Bremain, δεν αφορά μόνο την Βρετανία, αλλά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αν η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε και καταρρεύσει η κινδυνολογία για τις καταστροφές που, δήθεν, θα ακολουθήσουν την έξοδο, το πλήγμα στην Γερμανική Ε.Ε, θα είναι βαρύτατο έως θανάσιμο.

Θα ανοίξει, τότε, ένας δρόμος και για άλλες αποχωρήσεις από ευρωζώνη και Ε.Ε και θα διευκολυνθεί ο αγώνας για αποδέσμευση και της Ελλάδας από την θηλιά των Βρυξελλών.

Αν, όμως, το Brexit τελικά ακυρωθεί, τότε προσωρινά η Ε.Ε θα καταγάγει μία νίκη, η οποία όμως γρήγορα μπορεί να αποδειχθεί Πύρρειος.

Το τραύμα της καταπάτησης κάθε ίχνους δημοκρατίας δεν θα επουλωθεί γρήγορα η κρίση και οι αντιθέσεις στην Ε.Ε, δεν θα ανακοπούν και ταχέως θα εκδικηθούν.

Μία Ε.Ε του ολοκληρωτισμού, ως τρομοκρατική φυλακή ύψιστης ασφαλείας για χώρες και λαούς, δεν έχει μέλλον!


Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου