Ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα τεχνασμάτων ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Κάτι απλό και συνάμα ελπιδοφόρο...κάπως. Από όσα πληροφορούμαι, πρέπει να είμαστε από τις πολύ λίγες χώρες, στις οποίες αρκετοί κάτοικοι, τουλάχιστον όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, δεν έχουν ''χάψει'' το παραμυθάκι της κλιματικής αλλαγής. Χωρίς να παραβλέπονται κάποιες ασχήμιες που γράφονται για την δεκαεξάχρονη, χειραγωγούμενη Γκρέτα, είμαστε θεωρώ από τους λίγους που δεν τσιμπάμε τόσο εύκολα.

Όταν στο κυρίαρχο οικονομικοπολιτικό σύστημα του πλανήτη, υπάρχουν αντιθέσεις, λόμπυ που αντιμάχονται μεταξύ τους, το να προσπαθείς να περάσεις την γραμμή κάποιων ως ουμανισμό, ε αυτό είναι αποτέλεσμα έντονης πλύσης εγκεφάλου. Όταν οι ΄''προοδευτικοί'' σε κάθε χώρα, υποστηρίζουν άκριτα τα σχέδια μιας παρασιτικής, τραπεζοχρηματιστικής, μη παραγωγικής οικονομίας, ε αυτό είναι ένα πολύ συμφεροντολογικό κομπρεμί που λένε και στην αριστερή αργκό.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι βιομηχανίες με έντονη έκλυση διοξειδίου δεν μολύνουν το περιβάλλον. Αλλά όλη αυτή η υποστηρικτική καμπάνια σε μια ενεργειακή μετάλλαξη, που ωφελεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, γίνεται εξόφθαλμα προπαγανδιστική για δυο λόγους:

Πρώτον γιατί είναι προϊόν καπιταλιστικών αντιθέσεων όπως γράφτηκε πριν και προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα

Δεύτερον και εξ ίσου σημαντικό, γιατί προστίθεται στην μεγάλη αλυσίδα τεχνασμάτων, μα τα οποία οι άνθρωποι διχάζονται, ξεχνούν κυρίαρχα και ζωτικά προβλήματα όπως η πείνα, η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος (και όχι του κλίματος) και ωθούνται τεχνηέντως σε μια άλλου είδους παγκοσμιοποίηση, αυτή των κυρίαρχων μη-ιδεολογιών, όπου ένα παγκόσμιο διευθυντήριο αποφασίζει για την πολιτική ορθότητα των πάντων.

Ο Τραμπ, αυτός ο Τραμπ, με τα όσα κακά έχει, μίλησε για πατριωτισμό ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Ναι ο πρόεδρος της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης μίλησε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Και εδώ μπαίνει το βασικό ερώτημα. Οι πολέμιοι του Τραμπ, οι προοδευτικοί, ντεμέκ αριστεροί , τι αντιπαρατάσσουν σε αυτή την δήλωση;

Παγκοσμιοποίηση μέχρι να παγώσει η κόλαση και μια παγκόσμια διακυβέρνηση με ηγέτες μαριονέτες όπως το δυστυχισμένο κορίτσι από την Σουηδία;

Θα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα μια τέτοια συζήτηση

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου