Υεμένη: Ο ΟΗΕ κρύβει τους εγκληματίες πολέμου


Η Επιτροπή κατά της Πείνας στην Υεμένη έστειλε χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, επιστολή προς την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ Michele Bachelet, απαιτώντας τη δημοσίευση των ονομάτων εκείνων που προσδιορίζονται στην τελευταία έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ως πιθανών ενόχων σε εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα στην τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον πόλεμο στην Υεμένη μια ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει εντοπίσει άτομα που ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για αυτά τα διεθνή εγκλήματα( Η Γαλλία θεωρείται συνεργός στα εγκλήματα πολέμου). Ο κατάλογος των ονομάτων αυτών έχει αποσταλεί στην Ύπατη Αρμοστή, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε στις 3 Σεπτεμβρίου η ομάδα εμπειρογνωμόνων. Γιατί τα ονόματα αυτά δεν δημοσιοποιούνται; Ποιος ή ποιοι καλύπτουν τους εμπλεκόμενους στα εγκλήματα πολέμου;

Αυτό ζητάει τώρα η Επιτροπή κατά της Πείνας στην Υεμένη με την χθεσινή επιστολή της στην Ύπατη Αρμοστή Michele Bachelet, να δημοσιευθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

Η ανοιχτή επιστολή

14 Σεπτεμβρίου 2019

Ύπατη Αρμοστή Michelle Bachelet
Γραφείο Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
CH-1211 Geneva 10, Switzerland

 Θέμα: Αίτηση δημοσίευσης του καταλόγου των προσώπων που ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για διεθνή εγκλήματα στην Υεμένη.

Προς Ύπατο Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet,

Η τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη σύγκρουση στην Υεμένη είναι απαράδεκτη. Η Γαλλία είναι συνεργός σε εγκλήματα πολέμου. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει εντοπίσει άτομα που ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για αυτά τα διεθνή εγκλήματα. Ο κατάλογος αυτός σας έχει αποσταλεί, όπως αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε στις 3 Σεπτεμβρίου η ομάδα εμπειρογνωμόνων.

 Σας ζητάμε να τα δημοσιοποιήσετε για τους εξής λόγους:

Όπως γνωρίζετε, η Υεμένη βρίσκεται σε χάος εδώ και πέντε χρόνια. Αυτός ο πόλεμος ήταν αρχικά μόνο μια «φυλετική» σύγκρουση. Δυστυχώς, εμπλέκονται δύο γειτονικές δυνάμεις: το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. Παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Ο αριθμός είναι τρομερός. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν πεθάνει, εκατομμύρια παιδιά λιμοκτονούν και λιμοκτονούν καθημερινά, σχεδόν το 80% του πληθυσμού επηρεάζεται, οι γυναίκες βιάζονται, βασανίζονται και τα μικρά παιδιά μαχαιρώνονται για να γίνουν παιδιά στρατιώτες, οι άνδρες εξαφανίζονται μαζικά ή δολοφονούνται.

Αν φτάσουμε εκεί δεν είναι για το τίποτα και το γνωρίζεις. Ένας από τους λόγους είναι η συνενοχή της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου που προσφέρουν όπλα στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Η υπουργός Άμυνας, Φλωρεντία Παρλί, είχε ακουστεί στις 10 Ιουλίου 2019 στην Εθνοσυνέλευση να μιλάει για την πώληση όπλων από τη Γαλλία στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη χρήση όπλων που πωλούνται από τη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος Emanuel Macron εν τω μεταξύ διαβεβαίωσε ότι κανένα υλικό που παράγεται από τη Γαλλία δεν χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει πολίτες κατά τον πόλεμο στην Υεμένη.

Αλλά αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σύγκρουση. Το Disclosure media αποκάλυψε πρόσφατα εμπιστευτικά έγγραφα που το επιβεβαιώνουν, αποδομώντας την επίσημη εκδοχή της γαλλικής κυβέρνησης. Τα γαλλικά όπλα χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι. Αυτό το κοινό μυστικό είναι ανάξιο της χώρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

…Αν και προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Mohamed Ben Salman ως προοδευτικό μεταρρυθμιστή που επρόκειτο να εκσυγχρονίσει το βασίλειό του, ξέρετε ότι είναι ένας αυταρχικός ηγέτης του χειρότερου είδους.

 Ως υπενθύμιση γι 'αυτό:

 -συνθήκες κράτησης ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ο Israa Al Ghomgham ένας σιίτης αντιφρονούντας.
 - σύλληψη φεμινιστριών της Σαουδικής Αραβίας που κρατούνται για περισσότερες από 100 ημέρες, όπως η Iman Al Nafian, μητέρα δύο παιδιών, η οποία, όπως και οι άλλοι, θεωρήθηκε ένοχη γιατί απλώς θέλησε να οδηγήσει.
 - φυλάκιση από το 2015 του νεαρού blogger Raif Badawi…
  - Η υπόθεση Hariri και βάναυση παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις του Λιβάνου.
 - την υπόθεση Khashoggi, τον δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε από την MBS. Σε μια έκθεση προς το συμβούλιο, ο ειδικός εισηγητής Agnès Callamard, ζήτησε από τον ΟΗΕ να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον Ben Salman.

 Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του ανθρώπου στον οποίο η Γαλλία πωλεί όπλα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ως Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σας ζητάμε να δημοσιοποιήσετε τον κατάλογο των ονομάτων που σας έστειλε η ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Όλα πρέπει να έρθουν στο φως και να γίνει γνωστή σε όλους η αλήθεια…

Ανυπομονώντας για την απάντησή σας, παρακαλώ δεχτείτε, κυρία, ειλικρινείς χαιρετισμούς μου.

*Tribune Libre

Πηγή: artinews.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου