Ο νέος πόλεμος ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Ο νέος πόλεμος, εδώ και κάποια χρόνια, είναι υβριδικός. Δεν έχει όπλα και στρατεύματα, έχει όμως ιδεολογήματα. Γιατί σκοπός δεν είναι η φυσική κατοχή των λαών, αλλά ο συνειδησιακός έλεγχος, τα περίφημα παιχνίδια μυαλού.

Αυτό που παλαιότερα ονομαζόταν αίρεση ή σέχτα φανατικών, σήμερα ονομάζεται ιδεολόγημα. Τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα φέρνει, τους ίδιους φανατικούς ιδεοληπτικούς δημιουργεί.

Γυναίκες vegan στην Καταλωνία, εισβάλουν σε κοτέτσι και διαχωρίζουν τις κότες από τους κόκορες, για να μην πέφτουν οι κότες θύματα βιασμού (!!). Vegan με ψείρες, ζητάει βοήθεια ώστε να βρεθεί άλλος ξενιστής για τις ψείρες, ώστε να μην πεθάνουν (!!!). Σπισιστές σπάνε κρεοπωλεία, ξυλοκοπώντας τους ιδιοκτήτες.

Αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα όργια του δικαιωματισμού. Η Οργουελική αστυνομία σκέψης λειτουργεί κανονικά, δεν συλλαμβάνει ακόμα, απλώς εκφοβίζει ή διαπομπεύει. Νεαρά κορίτσια πιέζονται να μην κάνουν αναφορά στις ημέρες τις έμμηνης ρύσης , μην τύχει και ενοχληθούν διεμφυλικά άτομα της παρέας. Όποιος ή όποια σε σελίδα ηλεκτρονική ή περιοδικού, εξυμνεί τον έρωτα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αποκλειστικά, δέχεται bullying από δικαιωματιστές και όχι μόνο. Όταν εξυμνείται ο ομοφυλοφιλικός έρωτας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διαφημίσεις με εγκύους αποσύρονται, γιατί θυμίζουν τον παραδοσιακό τρόπο αναπαραγωγής που ενοχλεί… Και τόσα άλλα

Είναι τόσο προχωρημένη η προπαγάνδα, που καταστρέφει συστηματικά το κομμάτι του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για την ορθή κρίση του ανθρώπου. Γιατί ορθή κρίση απαγορεύεται, εκτός και αν εξυπηρετεί συμφέροντα.

Πριν από λίγο καιρό, δικαιωματιστές, μαχόμενοι κατά του ρατσισμού, κατά της εκμετάλλευσης των γυναικών, κατά του σεξισμού και των βιασμών, κατήγγειλαν δημοσιογράφο-συγγραφέα, που μίλησε για την απάνθρωπη συμπεριφορά των φανατικών Μουσουλμάνων κατά των γυναικών.

Ούτε η μπούργκα ή το τσαντόρ, ούτε τα μαστιγώματα και οι λιθοβολισμοί, ούτε οι εξευτελισμοί των γυναικών, ήταν ικανά να δημιουργήσουν ρωγμές στην πολιτική κορεκτίλα, που έχει δυο αναγνώσεις για το ίδιο θέμα : εκτός Ισλάμ η εκμετάλλευση των γυναικών είναι καταδικαστέα, εντός Ισλάμ πρόκειται για ήθη και έθιμα, ανέγγιχτα, ασχολίαστα.

Δεν μιλάμε επομένως απλά για κολλήματα και εμμονές ή παρακρούσεις, μιλάμε για βιασμό της κοινής λογικής. Και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα, ίσως όχι τόσο ακραία, συναντάς καθημερινά.
Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εξόντωσης, στον οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου