Προστάτης της δημοκρατίας είναι μόνο ο λαός …


Ανακοίνωση 
Για τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη περί ίδρυσης νέας ειδικής δομής της Αστυνομίας 
ενάντια στη «ριζοσπαστικοποίηση»

Μετά τους λαϊκιστές και τους ακραίους το πολιτικό σύστημα του τόξου  της – μνημονιακής – «κανονικότητας» με πρώτο εκφραστή την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυψε τον μέγιστο κίνδυνο για την χώρα στον «ριζοσπαστισμό» προαναγγέλλοντας ένα νέο «κυνήγι μαγισσών» και φίμωσης των πολιτικών φορέων και κινημάτων με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ίδρυση νέας ειδικής δομής της Αστυνομίας ενάντια στη «ριζοσπαστικοποίηση», σε ομιλία του σε «εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας».

Ο αντιδημοκρατικός βούρκος της κατασταλτικής βίας στον οποίο κατρακυλά γοργά η κυβέρνηση στο όνομα της προστασίας της δημοκρατίας προδίδει τους σχεδιασμούς της για την εφαρμογή ακόμα πιο αντιλαϊκών,  κοινωνικά άδικων και εθνικά επικίνδυνων πολιτικών που θα την φέρουν απέναντι στην δυσφορία και αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών μετά την μετεκλογική περίοδο αναμονής και ανοχής.

Αυτή την «ριζοσπαστικοποίηση» και τον «ακτιβισμό» επικαλούνται και μιλούν για καταστροφές, όσοι με τις πολιτικές τους επιλογές κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και την χώρα μας επιφέροντας τις επιπτώσεις ενός πολέμου εν καιρώ ειρήνης.

Απειλούν ξανά την κοινωνία και τους δημοκρατικούς πολίτες αυτοί που με τις υπογραφές τους, την ψήφο τους και την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών οδήγησαν στην καταστροφή και στο λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτοί που εναλλασσόμενοι στην εξουσία  οδήγησαν στην εξαθλίωση, την ανεργία και την απώλεια κατοικιών και περιουσιών εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών την ίδια εποχή που πέταξαν και εξακολουθούν να πετούν δισεκατομμύρια στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Αυτοί που εμπαίζουν σαδιστικά την κοινωνία δηλώνοντας ότι αρκούν 200 ευρώ για να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα της «κανονικότητας» τους.

Την βία υποθάλπουν τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας και των «πλεονασμάτων» που συνεχίζουν να διαλύουν την κοινωνική συνοχή, οξύνοντας τις ανισότητες, και την αδικία αλλά και αφήνοντας να δρα διογκούμενη η εγκληματικότητα στις γειτονιές όπου κλείνουν και εξανδραποδίζονται τα Αστυνομικά τμήματα την ίδια περίοδο που επικρατεί όργιο ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών, ενώ το εμπόριο ναρκωτικών δρα ανενόχλητο και τα εγκλήματα κατά της ζωής και οι βιασμοί αυξάνονται και αποτελούν δυστυχώς καθημερινή τραγική «κανονικότητα» για τους πολίτες.

Την εγκληματικότητα και την βία  χρησιμοποιούν ως  ψευδεπίγραφο άλλοθι  για τη δήθεν «ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών»,  οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, για να εντείνουν την προσπάθεια καταστολής της Δημοκρατίας  με την κατάργηση ή και περιστολή των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

«Η Δημοκρατία καλείται να δώσει απαντήσεις» μας λέει η κυβέρνηση εξ ονόματος του πολιτικού συστήματος που θεωρεί την Δημοκρατία ιδιοκτησία του και ταυτόσημη με τα κόμματα τους.

Αυτή την δημοκρατία δήθεν προστατεύει αυτό το πολιτικό σύστημα ευτελισμού του πολιτεύματος με τους περιφερόμενους από κόμμα σε κόμμα βουλευτές - με ανταλλάγματα την επανεκλογή τους και την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων- ώστε να διαμορφώνονται παρά φύσιν πλειοψηφίες σε ψηφοφορίες όπου καταπατάται ευθέως  η λαϊκή βούληση, καταργείται η ψήφος του εκλογικού σώματος και παραβιάζεται το σύνταγμα όπως συνέβη κατ’ επανάληψη στο κοινοβούλιο για την «έγκριση» των μνημονιακών δεσμεύσεων, των πολυνομοσχεδίων,  εφαρμοστικών νόμων και της επικίνδυνης - για την χώρα μας και τα Βαλκάνια - Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στο όνομα αυτής της «δικής τους» δημοκρατίας αυτό το πολιτικό σύστημα δεν δίστασε να προσυπογράψει ακόμα και την ανατροπή του αποτελέσματος του ΟΧΙ του 61,3%  του ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα του 2015.

Η Δημοκρατία όμως δεν κινδυνεύει από τους πολίτες που αντιδρούν  υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και το Σύνταγμα, αλλά από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους που με τις πολιτικές τους και την υποταγή στα μνημόνια απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία και κουρέλιασαν τις Συνταγματικές επιταγές, για να διασφαλίζουν την ατιμωρησία τους και να διατηρήσουν την εξουσία τους, μετατρέποντας την χώρα μας σε αποικία χρέους και υποχείριο των ευρωνατοϊκών γεωπολιτικών σχεδιασμών και των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων.

Κανένας δημοκράτης πολίτης δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε αυτά τα πολιτικά εγκλήματα διαρκείας εναντίον της χώρας και  του λαού, του πραγματικού φορέα της δημοκρατίας και υπερασπιστή της πατρίδας και του πολιτεύματος όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος και επιτάσσει η ιστορία αυτού του τόπου.

Η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα που δεν αρκούνται στην φίμωση και τον αποκλεισμό πολιτικών φορέων και δυνάμεων με αντίθετες απόψεις από τα κανάλια της πολυφωνικής καθεστωτικής μονοφωνίας, και προβάλουν τον πανικό τους ως ισχύ,  σχεδιάζοντας την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης  των δημοκρατικών φορέων και των πολιτών, δεν προφυλάσσουν το μέλλον και την εξέλιξη της δημοκρατίας, αλλά επαναφέρουν τον τόπο και την πολιτική ζωή στην σκοτεινή περίοδο της λαομίσητης χούντας, όταν «μεγαλούργησε»   το «σπουδαστικό» και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας …

Να τους θυμίσουμε ότι μετά από την περίοδο αυτή ακολούθησε η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 και ο παλλαϊκός ξεσηκωμός που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος της Χούντας …

Την δημοκρατία και την πατρίδα οφείλουν πρώτοι από όλους να την προφυλάσσουν οι δημοκράτες πολίτες, ο λαός μας με τους αγώνες του. Το έκανε στο παρελθόν, θα το ξανακάνει και στο μέλλον, όσα μέτρα καταστολής, όσο ακραίο αυταρχισμό και να επιδείξει κάθε αντιδημοκρατικό καθεστώς, όποια «δημοκρατική» στολή «προστάτη» κι αν φορά.

Προστάτης της δημοκρατίας είναι μόνο ο λαός …

22 Ιανουαρίου 2020





Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου