Το Brexit-η δήθεν καταστροφή και η εθνικοποίηση των αγγλικών σιδηροδρόμων


Από Ν.Ζ. 

Αποχώρησαν οι Βρετανοί ευρωβουλευτές από το Ευρωκοινοβούλιο, άλλοι με τραγούδια και άλλοι με δάκρυα επισφραγίζοντας έτσι το Brexit, την πρώτη αποχώρηση από την Ε.Ε και μάλιστα μιας μεγάλης ιστορικής χώρας όπως η Βρετανία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ε.Ε ξεκίνησε, με την τελευταία χωρίς την Βρετανία να είναι πλέον μισή.

Στο μεταξύ κανένας από όσους προέβλεπαν λόγω Brexit λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς στη Βρετανία και ήταν πάμπολλοι και σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη.

Την ίδια ώρα της αποχώρησης των Βρετανών από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την έκπληξη και παρότι συντηρητικός, ηγούμενος μιας συντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων της Βόρειας Αγγλίας υπό την ενθουσιώδη στήριξη των εργατικών συνδικάτων και του εργατικού και λαϊκού πληθυσμού, που ταλαιπωρείτο βάναυσα από τις κακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες και τα ακριβά εισιτήρια.

Και όταν στην Αγγλία μιλάνε για εθνικοποίηση δεν εννοούν το Δημόσιο όπως οι ελληνικές κυβερνήσεις, που το βλέπουν ως αποθήκη αναξιοκρατίας, βολέματος, κομματικών διορισμών και πελατειακών σχέσεων αλλά περισσότερο ως παραγωγικό εργαλείο υπεύθυνης εργασίας και υπηρεσιών στον πολίτη, παρά το γεγονός, φυσικά, ότι η Βρετανία παραμένει μια σκληρή καπιταλιστική χώρα.

Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε και εμείς στην Ελλάδα και να αντιληφθούμε την ανάγκη να απαλλαγούμε από τη “συμμορία του ευρώ” που λυμαίνεται τη χώρα και να εγκαταλείψουμε τη γερμανικήφυλακή” της Ε.Ε για να κάνουμε μια ελπιδοφόρα αρχή.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Ο συγγραφέας ξέχασε να αναφέρει ότι τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά και τα προϊόντα μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα. Να μας τα πει αυτά σε κάνα μήνα που τα αποθέματα θα έχουν πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχουν όμως τα αποθέματα προϊόντων με την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων;Να δρουν οι Βρετανοί τόσο απρογραμμάτιστα στο ζήτημα αυτό,χωρίς να έχουν προβλέψει,τι θα συμβή σε ένα μήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή