Μαλλιά, κουβάρια, παλληκάρια…


Η Βουλή έζησε μεγάλες στιγμές τη βδομάδα που πέρασε. Που λέει ο λόγος. Δύο ψηφοφορίες σημαντικές. Η πρώτη για το ποδόσφαιρο και το μιντιο-πολιτικό-ολιγαρχικό σύμπλεγμα. Αυτό το σύμπλεγμα τα μπουρδούκλωσε, η κυβέρνηση νόμισε ότι ορισμένοι χειρισμοί είναι εύκολοι κι ήρθε στην επιφάνεια ένα πολύ πιο βαθύ πρόβλημα διαίρεσης της χώρας και των φατριών με επικίνδυνες διαστάσεις.

Η δεύτερη για την επαύξηση, ουσιαστικά για το άνοιγμα όλων των θυρών για στρατιωτικές επιθετικές διευκολύνσεις προς τις ΗΠΑ. «Ιδού η χώρα σας, κάντε ό,τι νομίζετε καλύτερο για τις ΗΠΑ». Κορύφωση της υποκρισίας: Όλα μα όλα τα σημεία της συμφωνίας προετοιμάστηκαν και λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που ήρθε η κύρωση στη Βουλή, ο τελευταίος «τραβήχθηκε» και ψήφισε «παρών». Ο Πάιατ γευματίζει και με τις δύο πλευρές, δείχνει κατανόηση και προωθεί παραπέρα την ελληνοαμερικανική «αμοιβαιότητα»…

Ο Ερντογάν το ξεκαθάρισε: Όσο δεν μας ενοχλείτε δεν θα σας πειράξουμε. Όπερ μεθερμηνευόμενο όσο δεν προβάλλεται καμία αντίδραση σε ό,τι κάνουμε εμείς δεν θα σας πειράξουμε, όλα καλά. Το πρωί της Παρασκευής ένα τουρκικό ερευνητικό πλοίο βρέθηκε μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το γεγονός αποδόθηκε στον «κακό καιρό» κι όχι στη δοκιμασία που προωθεί ο Ερντογάν στην επέτειο των Ιμίων.

Με τον κορωνοϊό, και τη μιντιακή διαχείρισή του που γεννά τρόμο και φόβο, πέρα από όλες τις πλευρές μιας «αντικινέζικης» εκστρατείας, μας θύμισε δύο ζητήματα: τις ελλείψεις που υπάρχουν για απλά αντιικά φάρμακα στην Ελλάδα και, βεβαίως, την πορεία του σκανδάλου με τα εμβόλια στο οποίο φερόταν εμπλεκόμενος ο Αβραμόπουλος – που παρολίγο να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν πρώτη επιλογή του Τσίπρα, αλλά λόγω πολλών αντιδράσεων προχώρησε το σχέδιο Β΄, δηλαδή τον Π. Παυλόπουλο που σε λίγες μέρες παραδίδει.

Είπαμε όμως μαλλιά-κουβάρια. Η συνοχή των κομμάτων είναι στο ζενίθ της, όπως και η «επιρροή» τους στην κοινωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ’ριξαν στα δημοψηφίσματα και τις εσωτερικές διαδικασίες πριν το συνέδριο. Η καμαρίλα και ο φραξιονισμός έχουν την τιμητική τους. Στη Ν.Δ., ο σκληρός Αντώνης δείχνει πόσο κουτσαβάκι είναι. Δεν ψήφισε την κα. Σακελλαροπούλου, λόγω ταξιδιού, δεν ψήφισε για το ποδόσφαιρο, χωρίς να δώσει πουθενά εξηγήσεις. Ο Ζαγοράκης διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται… Κι ακόμα δεν αρχίσαμε…

Ποδόσφαιρο και προσφυγικό έχουν κατατρομάξει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη φτηνή μικροπολιτική αντιπολίτευση. Έρχονται μεγάλες φουρτούνες. Ούτε πλωτά φράγματα τους προστατεύουν και οι Μεγάλοι τους θεωρούν αναλώσιμους. Τους θέλουν αβλεπεί προβλέψιμους, συναινετικούς, πειθήνιους. Άλλωστε έχουν αποκωδικοποιήσει το DNA του πολιτικού μας κόσμου.

Αλλού είναι το κύριο ζήτημα. Να αντικριστεί ολόκληρη η πραγματικότητα χωρίς να παραλύσει η αποφασιστικότητα της αντίστασης σε όσα απεργάζονται μικροί και μεγάλοι μάγοι στην περιοχή.

*editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί

Πηγή: e-dromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου