Όταν ζητάς από τον εγκληματία να υποστηρίξει την τήρηση του δικαίου


Κανείς Ευρωπαίος ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Μακρόν ούτε καν ο Τζόνσον δεν επικρότησε τη δολοφονία του Σουλεϊμανί που έγινε με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. Το έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραδόξως, ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε υποστήριξη για την επιβολή των κανόνων του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο από εκείνον που τους καταστρατηγεί παγκοσμίως και με τον πλέον απροσχημάτιστο και κυνικό τρόπο.

Είναι «αντιφατικό» γράφει σήμερα στα ΝΕΑ ο Μιχάλης Μητσός να ζητάς από κάποιον την υποστήριξη για την επιβολή κανόνων δικαίου, όταν εκείνος (ο Ντ. Τραμπ εν προκειμένω) προβαίνει σε «…ωμή παραβίαση όλων των κανόνων δικαίου, όπως δείχνει η εντολή του να δολοφονηθεί ένας πολίτης (σ.σ. όχι και απλός πολίτης!) μιας χώρας με την οποία η Αμερική δεν βρίσκεται σε πόλεμο –και μάλιστα στο έδαφος μιας τρίτης χώρας που δεν ζητήθηκε η άδειά της.» Από τον παραβάτη των διεθνών κανόνων δικαίου ζήτησε ο έλληνας πρωθυπουργός την υποστήριξη της τήρησης των διεθνών κανόνων! Αντιφατικό;

Χειρότερο κι από αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε ρητά και κατηγορηματικά υπέρ του Τούρκου προέδρου και της πολιτικής του. Δεν το αναφέρουν αυτό οι προσκείμενες στην αντιπολίτευση εφημερίδες αλλά οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΕΣΤΙΑ.

Απέναντι στη στάση αυτή ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβαλε κατ’ επανάληψη την «προβλεψιμότητα» της Ελλάδας ως συμμάχου των ΗΠΑ! Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή την πολιτική ως «δουλική», οι πιο ψύχραιμοι θα την έλεγαν απολύτως λανθασμένη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης τοποθέτησε την Ελλάδα στο κάδρο των χωρών-στόχων των φανατικών ισλαμιστών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε. Όσο για τα ελληνοτουρκικά, η Ελλάδα είναι απελπιστικά μόνη…   

Πηγή: artinews.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου