Η επιεικώς απαράδεκτη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας και η ελληνική στάση



Η σύγχυση που επικρατεί για την άσκηση βέτο στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα είναι δεδομένη. Που ακριβώς ασκήθηκε βέτο; Η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ πάντως έχει τη συναίνεση της Ελλάδας και είναι μια δήλωση επιεικώς απαράδεκτη:

«Οι Σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, εξέφρασαν τα βαθειά συλλυπητήρια για τον θάνατο των Τούρκων Στρατιωτικών και καταδίκασαν τις αεροπορικές προσβολές του Συριακού Καθεστώτος με την υποστήριξη της Ρωσίας. Ζητούν οι Συριακές Δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους και να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνική επίλυση. Το ΝΑΤΟ εκφράζει την ισχυρή αλληλεγγύη προς την Τουρκία και την συνέχιση της υποστήριξης της».

Τη δήλωση μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

Η δήλωση είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού πρώτον οι “επιθετικές επιχειρήσεις της Συρίας γίνονται εντός της…επικράτειας της και εναντίον ακραίων ισλαμιστών! Δεύτερον θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ.Στόλνντεμπεργκ και το ΝΑΤΟ αν η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, για το οποίο καλούν Συρία και Ρωσία να το σεβαστούν. Με δυο λόγια νατοϊκές αλχημείες στις οποίες η Ελλάδα δεν εξέφρασε την αντίθεση της.

Που την εξέφρασε;

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία  και Γερμανία, είπαν όχι στο να να συμπεριληφθεί αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας η οποία και εξέφρασε τη διαφωνία της στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Πηγή: Militaire News


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου