Ο Ερντογάν απειλεί με μετανάστες κι εμείς πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε τους χρήσιμους ηλίθιους


Η βόμβα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ενεργοποιήθηκε! Από αργά χθες βράδυ το καθεστώς Ερντογάν απειλεί ότι θα “απελευθερώσει” τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση. Δηλαδή προς την Ελλάδα. Στην κυβέρνηση λογικά θα πρέπει να ΄χει σημάνει συναγερμός.

Δεν είναι ώρα για κουβέντες. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις περί κλειστών ή ανοιχτών κέντρων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με …συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά με φασαρία προς τη Δύση. Ή θα σοβαρευτούν και θα πάρουν θέση ή θα πρέπει η Ελλάδα να δράσει για να διασώσει ότι μπορεί να διασωθεί.

Η Αθήνα για να το πούμε ωμά θα πρέπει να εγκαταλείψει το ρόλο του “καλού παιδιού” που αναμένει την επιβράβευση του για την υπακοή του. Όσο συμπεριφερόμαστε μ΄ αυτό τον τρόπο θα μας “ρίχνουν”.

Τα αστεία επιχειρήματα περί του μεγέθους της Τουρκίας που όλοι την έχουν ανάγκη και γι΄ αυτό της κάνουν τα χατήρια, μπορεί να ΄ναι βολικά για όσους δεν θέλουν να χαλάσουν το ραχάτι τους, αλλά πλέον τ΄ αστεία έχουν τελειώσει.Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στις Βρυξέλλες και κυρίως στο Βερολίνο , ότι η Ελλάδα ακριβώς επειδή είναι μικρότερη χώρα από την Τουρκία δεν μπορεί και δεν θα ανεχθεί να σηκώσει άλλο βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

Αν δεν βρει ανταπόκριση και αν οι Ευρωπαίοι δεν τραβήξουν τ΄ αυτί του Ερντογάν η Ελλάδα δικαιούται πλέον να δράσει ακόμη και με τρόπο που μπορεί να χαρακτηριστεί παράτυπος, αντιευρωπαϊκός και αντισυμβατικός.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και ν΄ αφήσει στην άκρη τα περί κανονικότητας ,τουλάχιστον στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Τίποτα δεν έχει σχέση με την κανονικότητα στην περιοχή μας και το να επιμένουμε να εμφανιζόμαστε ως οι πρόθυμοι εταίροι μας καθιστά απλά “χρήσιμους ηλίθιους”.

Πηγή: Militaire News


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου