Ένα... ρωσικό πέπλο σωτηρίας πλανιέται πάνω από την Ευρώπη


Του Δημήτρη Λιάτσου

Εικόνες «απείρου κάλους» παρά την τραγικότητα των στιγμών! Οι γηρασμένες ελίτ της Ευρώπης που έχτιζαν εικόνα καμένης γης από τη «ρωσική επιθετικότητα», παρακολουθούν αποσβολωμένες την πραγματική βοήθεια που δίνεται στους Ιταλούς σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας τους.

Οι Ιταλοί στρατιωτικοί έμειναν πολλές φορές με ανοικτό στόμα όταν άκουγαν για το εύρος της προτεινόμενης ρωσικής βοήθειας και τις δυνατότητες των ειδικών συσκευών στη μεικτή σύσκεψη που έγινε στις 24 Μαρτίου, στη Λέσχη Αξιωματικών, έξω από τη Ρώμη. Πριν ακόμα συνέλθουν από… το σοκ της ευρύτητας της ερχόμενης βοήθειας, όπου μετά την άφιξη του τέταρτου μεταγωγικού, Ιλιούσιν-76, διαπίστωσαν ότι δεν προλαβαίνουν στην παραλαβή του υλικού με τέτοιες ταχύτητες και πρότειναν να καθυστερήσουν μερικές ώρες τα επόμενα φορτία(!).

Τι έχουμε στην πράξη;

Η κάθε μια από τις 10 ομάδες μηχανημάτων και ειδικών μπορεί να κάνει απολύμανση 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων χώρου και 360 αυτοκινήτων μέσα σε μία ώρα!

Έφτασαν φορητά εργαστήρια ανίχνευσης επικίνδυνων ιώσεων -μαζί και του κορονοϊού- και έμπειρο προσωπικό που σε μικρό χρονικό διάστημα συμβάλει στην απομόνωση και την αποθεραπεία.

Οι Ιταλοί στρατιωτικοί κατανόησαν ότι ο συνδυασμός των μέτρων μπορεί να εφαρμοστεί και να σώσει εκατοντάδες ζωές, την ίδια ώρα που σε πολλές χώρες συσκέπτονται για το ποιες ηλικίες θα περιθάλψουν και ποιοι είναι… καταδικασμένοι.

Την Παρασκευή, στα περίχωρα του Μπέργκαμο ξεκίνησε η απολύμανση 65 οίκων ευγηρίας, αποθηκών, δρόμων πρόσβασης και αυτοκινήτων που είχαν μεταφέρει νεκρούς. Σε ένα μόνο Οίκο, τον « Μαρτίνο Ζάνκι», τις τελευταίες μέρες πέθαναν 20 ηλικιωμένοι!

Άλλο ρωσικό συνεργείο ανέλαβε την απολύμανση των αστικών συγκοινωνιών, αστικών κτιρίων, ρεστοράν και καφέ. Γενικά χώρων που συνέρρεαν πολλοί άνθρωποι.

Οι Ιταλοί στρατιωτικοί παραδέχτηκαν ότι επικεντρώνονταν ως τώρα στη θεραπεία όσων προσβλήθηκαν από τον ιό, χωρίς φυσικά να προλαβαίνουν. Μετά τη σύσκεψη με τους Ρώσους συναδέλφους τους, συνειδητοποιούν ότι βασικό στοιχείο ανάσχεσης της εξάπλωσης είναι τα δραστικά μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται.

Το Μπέργκαμο και η τριγύρω περιοχή αποτελούν το «στοίχημα» που καλούνται να κερδίσουν οι Ρώσοι ειδικοί στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες και με τη συμπαράσταση των τοπικών αρχών που κάνουν τεράστια δουλειά να πείσουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, η κατάσταση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Το ευχόμαστε!

Στρατιωτικοί ειδικοί στη Μόσχα που γνωρίζουν τις δυνατότητες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση μαζικής εξάπλωσης ασθενειών που στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου αποκαλούταν «πόλεμος» με χημικά, βιολογικά, βακτηριακά όπλα, εκτιμούν ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση σε πλειάδα χωρών της Ευρώπης, η Ιταλία δεν θα είναι η μόνη που θα χρειαστεί ανάλογη βοήθεια. Ήδη η Σερβία ζήτησε επίσημα στήριξη από τη Ρωσία. Προς κατάσταση που ξεφεύγει από τον έλεγχο στην αντιμετώπιση του ιού, κινείται η Ουκρανία. Η εικόνα από την Ισπανία είναι γνωστή...

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, μπαίνει (όπως και η Ρωσία) τις επόμενες ημέρες στην κορύφωση της πανδημίας! Πέρα από την καραντίνα, τις μάσκες και τις ελάχιστες δυνατότητες σε τεστ, ασχολήθηκε κανείς με τις απολυμάνσεις χώρων;

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές -ακόμα και έμπειρων πολιτικών, πρώην υπουργών- που καλούν την κυβέρνηση να απευθυνθεί για βοήθεια στη Ρωσία.

Ο «φυσικός» μας γεωπολιτικός χώρος στον όποιον «ανήκωμεν», η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, έδειξαν όχι μόνο τις προθέσεις τους, αλλά και την απάνθρωπη πρακτική αυτοπεριχαράκωσης των ηγετιδών χωρών-μελών.

Οι Γερμανοί που μας «έσωσαν» από την οικονομική κρίση, οι Αμερικανοί που θα μας «σώσουν» από τους...Τούρκους(!), «σφυράνε κλέφτικα»! Αν επιζήσουμε, αν ξεπεράσουμε τις Συμπληγάδες, θα είναι εδώ να μας θυμίζουν «τις μέρες τις καλές» που λέει και ο στίχος! Τις υποχρεώσεις μας στη δημοσιονομική πειθαρχία οι μεν, την αμέριστη «προσφορά» των στρατιωτικών μας βάσεων οι δε.

Αλήθεια, ο... ευρηματικότατος σε αντιρωσική φρασεολογία, Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έχει προτείνει στην κυβέρνηση του παροχή συγκεκριμένης βοήθειας στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα; Αν -Θεός φυλάξοι- η Αθήνα αναγκαστεί να ακολουθήσει το δρόμο της Ιταλίας και απευθυνθεί στη Ρωσία, τι λέτε; Θα βγει ξανά στην... επικαιρότητα; Να μας θυμίσει τις… «υποχρεώσεις» μας, έτσι;

Πηγή: sputniknews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου