Μαυραγορίτες με κρατική κάλυψη ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα, έδρασαν κυριολεκτικά οι μαυραγορίτες , οι οποίοι έπιναν το αίμα του κόσμου θησαυρίζοντας με αισχροκέρδεια. Οι περισσότεροι κυνηγήθηκαν η και εκτελέστηκαν. Όσοι από αυτούς, γλύτωσαν από την μήνη των συμπατριωτών τους και με το πολύ γερό κομπόδεμα που είχαν εξασφαλίσει, δημιούργησαν σταδιακά περιουσίες.

Στις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και που προσομοιάζουν αρκετά με τότε, οι μαυραγορίτες σε τίποτα δεν θυμίζουν τον γερολαδά των Ελληνικών ταινιών. Σήμερα η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια που σχετίζονται με τον κορονοϊό , έχουν ουσιαστικά κρατική κάλυψη και ας λέει ο Άδωνις ότι θα παταχτούν.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης που κόστιζαν προ πανδημίας 2-3 ευρώ το πακέτο των είκοσι τεμαχίων και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν, εμφανίζονται και πάλι με....1,5 ευρώ η μια (!!!).

Πως να εξηγηθεί αλλιώς η στάση των ιδιωτικών νοσοκομείων που θησαυρίζουν μαζί με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα..

Πως να εξηγηθεί η χορήγηση από τον κρατικό κορβανά, από τα λεφτά μας δηλαδή , 11 εκατομμυρίων στα κανάλια για το σποτάκι ''Μένουμε σπίτι''.... 5,5 εκατομμύρια η λέξη δηλαδή.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που εξαγγέλλονται μειώσεις 50% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων. Τα πάντα για τις μεγάλες επιχειρήσεις από ένα κράτος μεσίτη και κομπραδόρο, σαν και την μεγαλοαστική τάξη που εκπροσωπεί

Θα έχουμε πολλά να κάνουμε μετά την καραντίνα, γι αυτό κουράγιο για να βγούμε ζωντανοί και ακέραιοι από όλη αυτή την δοκιμασία.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου