Να, λοιπόν, γιατί μένουμε μέσα


Της Δήμητρας Μυρίλλα

Μένουμε μέσα όχι επειδή μας το επιβάλετε.

Μένουμε μέσα επειδή την ατομική ευθύνη εμείς την ξέρουμε πριν αρχίσετε να την ξεφουρνίζετε για να κουκουλώσετε τα κρίματά σας.

Μένουμε μέσα επειδή την ατομική ευθύνη τη μάθαμε μέσα στη συλλογική ευθύνη και το κοινωνικό χρέος. Επειδή η συλλογική ευθύνη είναι το νόημα και το μέτρο της ατομικής συνέπειας. Επειδή η ατομική ευθύνη είναι η στράτευση στην κοινωνική αναγκαιότητα.

Μένουμε μέσα όχι επειδή σας εμπιστευόμαστε. Αλλά επειδή ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Επειδή, ξέρουμε ότι  είμαστε αναλώσιμη ύλη, ότι είμαστε εν δυνάμει για «σφάξιμο»,  αν πρόκειται να διασφαλιστούν τα πλούτη μιας χούφτας κροίσων.

Μένουμε μέσα, επειδή γνωρίζουμε ότι έτσι όπως διαλύσατε κάθε εστία κοινωνικού κράτους, έτσι όπως τσακίσατε τη Δημόσια Υγεία, δεν υπάρχει κανένα αξιοπρεπές πλαίσιο προστασίας της υγείας του λαού.

Μένουμε μέσα επειδή εμείς περισσότερο αγαπάμε τη Ζωή. Επειδή βαθειά  σεβόμαστε τον τιτάνιο αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην Υγεία, οι οποίοι δουλεύουν σε τραγικές συνθήκες. Σεβόμαστε τον αγώνα και την αγωνία τους, όταν ο ΕΟΔΥ δεν ντρέπεται να τους λέει πώς αν δεν έχουν γάντια να πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε επαφή με ασθενή! Εξωφρενικά πράγματα…

Μένουμε μέσα γιατί ερχόμαστε από εκείνη τη σπορά που ξέρει να υψώνει τη γροθιά, αλλά και τα τείνει το χέρι της αλληλεγγύης, της βοήθειας, του νοιαξίματος για τον συνάνθρωπο.

Μένουμε μέσα και κρατάμε το μυαλό μας ζωντανό και ακμαίο γιατί ξέρουμε μετά από αυτόν το ζόφο θα έρθει και άλλος που θα τον φέρετε εσείς. Θα είναι ο καινούργιος και χειρότερος ζόφος της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της απελπισίας και της εκ νέου περιστολής των δικαιωμάτων .

Μένουμε μέσα γιατί μετά από όλα αυτά, θα κοιτάξουμε γύρω μας, θα μετρηθούμε, και θα είμαστε όλοι εδώ. Πρέπει να είμαστε όλοι εδώ.

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου