''Ξορκίζοντας'' τον κορονοϊό με απαγορεύσεις δηλώσεων δεν πρόκειται να τον εξαφανίσουμε


Κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ώρες έγγραφο νοσοκομείου με το οποίο απαγορεύονται οι δηλώσεις στους εργαζόμενους σ΄ ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού.


Αν η απαγόρευση αυτή σχετιζόταν με μια γενικότερη στρατηγική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ουδείς θα μπορούσε να τη σχολιάσει. Επειδή όμως καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η απαγόρευση δεν αφορά μόνο στα κρούσματα, αλλά γενικότερα στην υπόθεση του κορονοϊού στη χώρα μας. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν τον ιό , ελέγχοντας …τη δημοσιότητα του.

Το χειρότερο όμως είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί κατ΄ εξακολούθηση το φαινόμενο επίσημες πηγές ενημέρωσης να λένε ψέματα και επιπλέον να επιχειρούν κάποιοι να “βγάλουν τρελούς”, δημοσιογράφους που δημοσίευσαν κάποια πληροφορία η οποία αποδείχτηκε σωστή. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις οποίες γράψαμε χθες ότι τα πάνε σχετικά καλά στη διαχείριση της κρίσης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την εικόνα που μεταδίδουν τα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί αν “ελεγχθούν” οι δηλώσεις και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι “ελεγχόμενοι” είναι οι ιατροί και οι νοσηλευτές που μέρες τώρα μας προσγειώνουν ευτυχώς στην σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού και της αντιμετώπισης τους. Απ΄ αυτούς  έχουμε μάθει την αλήθεια για τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι -ελπίζουμε ότι είναι οι εξαιρέσεις- αντιμετωπίζουν την κρίση του κορονοϊού με άλλα κριτήρια. Είδαμε τις τελευταίες ημέρες να δημοσιοποιούνται ακόμη και …δημοσκοπήσεις -υπάρχει αλλού στην Ευρώπη τέτοιο φαινόμενο;- και σήμερα έκπληκτοι διαβάζουμε για …σενάρια εκλογών που σχετίζονται με την εξέλιξη που θα ΄χει η υπόθεση του κορονοϊού…

Πηγή: Militaire News

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου