''Προχωρημένες'' απόψεις πολιτικών ... εκτός τόπου και χρόνου


Του Περικλή Δανόπουλου

Το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, έχει μια πολύ ''προχωρημένη" άποψη σχετικά με τους πολίτες που ''εκπροσωπεί''. Και αυτή είναι πως δεν χρειάζονται χρήματα για να επιβιώσουν , ακόμα και σε καιρούς κρίσης.

Την αρχή είχε κάνει αυτός ο ''τιτάνας'' της πολιτικής μας ζωής, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε διάλογο με θεατές σε τηλεοπτική εκπομπή, αναλύοντας τις εξαγγελίες του, είχε πει σε κάποιον "δεν θα σου δώσω λεφτά γιατί θα τα φας"!

Ακολούθησε ο μονίμως ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου και σε κατάσταση νιρβάνας, πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που είχε πει σε πυρόπληκτους στο Μάτι, ''δεν σας δίνουνε λεφτά, γιατί θα τα φάτε''.

Και φυσικά, ο γνωστός τηλεμαϊντανός, προκλητικός και ιταμός Άδωνις, που ειρωνευόμενος του έγκλειστους Έλληνες πολίτες, ανέφερε ''Ακόμα και αν δίναμε με μαγικό τρόπο 5.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό τι θα τα έκαναν, αφού δεν μπορούν να βγουν έξω. Πόσα να φάνε πια, τριακόσια κιλά θα γίνουν''. Φυσικά για πληρωμή της ΔΕΗ, λοιπών λογαριασμών, ενοικίου ή δανείου στεγαστικού, ο υπουργός δεν είπε λέξη , θεωρώντας ότι ο κάθε Έλληνας, έχει χρηματικά αποθέματα στο σεντούκι του.

Το ότι πολλοί εργαζόμενοι αλλά και μικροεπαγγελματίες έχουν καταστραφεί, δεν τολμά να το βάλει στο τραπέζι, ούτε να αναρωτηθεί, πως όλοι αυτοί θα θρέψουν τετραμελείς οικογένειες.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, είναι ένα πολίτευμα που ουδεμία σχέση έχει με την αληθινή και μια, χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς Δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα στο οποίο, 68.000 άνθρωποι, δηλαδή το 0,0068 του λαού ή το 0.011 όσων ψήφισαν, εκλέγει τον αδίστακτο αυτό πολιτικό, αλλά και όλους αυτούς που μας στοιχειώνουν την ζωή, φαλκιδεύοντας όλους τους υπόλοιπους, αφήνοντας μας στην διαρκή αυταπάτη ότι εμείς αποφασίζουμε. Αποφασίζουμε να φέρουμε στην εξουσία κάθε ανίκανο, ο οποίος λύνει το πρόβλημα της ζωής του, μεγαλώνοντας το δικό μας.

Ας μην ξεχνάμε και το Γιάνη, του....DIEM 25(sic), ο οποίος φωτογραφιζόταν να τρώει αστακούς μαζί με την συμβία, νουθετώντας την πλέμπα για το πως οι Έλληνες , επέλεγαν τον λιτό βίο.

Ως πότε θα αφήνουμε τις τύχες μας σε όλους αυτούς;





Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου