Το ψευδεπίγραφο ''όλοι μαζί'' ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Καθημερινός βομβαρδισμός με σποτάκια στην τηλεόραση. Όχι μόνο το μένουμε σπίτι που έχει γίνει πλέον ενδεκάτη εντολή.Αλλά κυρίως εκείνα τα δακρύβρεχτα και εμετικά σποτάκια, με το πως γίναμε όλοι ήρωες στην μάχη κατά του κορονοϊού και πως ''όλοι μαζί νικάμε''. Μέχρι και ο εθνικός μας ''άγγελος-εξάγγελος'' επιστρατεύτηκε, αυτός που στα γεράματα υμνεί όλα όσα πολέμησε και τον πολέμησαν.

Ποτέ δεν είμασταν ''όλοι μαζί'' από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα. Υπήρξαν εκείνοι που λόγω εξάρτησης από την ισχυρή εξουσία, μαγεύτηκαν από το ''θαρραλέο'' παρουσιαστικό του Πρωθυπουργού, ηδονίστηκαν σχεδόν από τον αγοραίο τσαμπουκά του Χαρδαλιά και τον τοξικό κυνισμό του Άδωνι. Όλοι όσοι μέσα στην ατελή προσωπικότητά τους, επιβράβευσαν την ανάθεση που έκαναν στην ''αποφασιστική'' κυβέρνηση. Αυτοί που έπαιρναν τηλέφωνο για να καρφώσουν όσους περπατούσαν έξω ή τους έβριζαν διαδικτυακά.

Και υπήρξαν και όσοι έπεσαν θύματα της εργαλειοποίησης του φόβου από το σύστημα εξουσίας. Κάνουν λάθος όμως, γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν φοβήθηκε ένα πονηρό ιό τόσο, όσο το Δημόσιο σύστημα υγείας, που έμενε χωρίς κλίνες στις ΜΕΘ, χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά. Ένα σύστημα που είχε κλονιστεί συθέμελα από τις επιθέσεις όλων αυτών των πολιτικών βαμπίρ, που ήθελαν να το ξηλώσουν και σήμερα με την φαεινή ιδέα της Μαρέβα, το γεμίζουν παλαμάκια και σποτάκια.

Ποτέ δεν είμασταν ''όλοι μαζί'', όταν μένουμε σπίτι εξαντλώντας τα αποθέματα, γεμάτοι ανασφάλεια για το αύριο και την ίδια στιγμή στήνεται χορός εκατομμυρίων, όπου η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια στους πολιτικούς φίλους, στους 'αριστους του ''σκοιλ ελικικου λοιμώχθηκαν''. Και όχι μόνο.

Ποτέ δεν είμασταν ''όλοι μαζί'', όταν ο υπουργός - μπάτσος μας απειλούσε κάθε μέρα και ταυτόχρονα άφηνε ανθρώπους από άλλες χώρες, να σουλατσάρουν ελεύθερα στο Κρανίδι και ποιός ξέρει που αλλού, χωρίς ιχνηλάτηση, να μολύνονται και να μολύνουν. Και να βγαίνει τώρα με το βλέμμα χαμηλά και τα αυτιά κατεβασμένα.

Όλοι μαζί, είναι το καινούργιο αφήγημα με τον τρόπο που ονειρεύεται αυτή η άθλια (όπως και οι προηγούμενες άλλωστε) κυβέρνηση. Όλοι μαζί δηλαδή πειθήνιοι και υπάκουοι σε ότι μας προστάξουν.

Πιέζουν πολύ όμως. Και το πραγματικό όλοι μαζί, αν και όταν ξυπνήσει ο λαός από την πλύση εγκεφάλου, δεν θα το έχουν δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους.



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου