Πόσο βολικό ... να έχεις τρομοκρατημένους πολίτες


Του Περικλή Δανόπουλου

Συναντάς καθημερινά ηλικιωμένους, να περπατούν στον δρόμο με μάσκα. Βλέπεις γριούλες ακόμα και στο μπαλκόνι να τις φορούν, όταν πάνε να ποτίσουν τα λουλούδια τους.

Τους βλέπεις στον δρόμο, να αλλάζουν πορεία αν διασταυρώνεσαι μαζί τους. Μες τον τρόμο και τον πανικό.

Και πάντα η μάσκα. Τους (μας) είπαν πως να την φορούν, πως να την πλένουν, πως να την σιδερώνουν, κάτι καρακαηδόνες μες την τρελή χαρά στην tv. Τους είπαν, τους είπαν...

Κανείς δεν τους είπε να τις φορούν μόνο σε κλειστούς χώρους και αν υπάρχει έστω και μικρός συνωστισμός, στα λεωφορεία, στο μετρό, αν δεχθούμε ότι εκεί υπάρχει νόημα στο να φοράς μάσκα.

Στον καθαρό αέρα,άνθρωποι ως επί το πλείστον με αναπνευστικές δυσκολίες και προβλήματα,να μην περπατούν με μάσκα και να μην ανασαίνουν τα ίδια τους τα χνώτα, να μην εισπνέουν δηλαδή ότι αποβάλλουν από την μύτη ή το στόμα, κανείς δεν φρόντισε να τους πει.

Και γιατί άραγε να το κάνει; Το κράτος και οι παρατρεχάμενοι του, οι ''διαφημιστές'' στα ΜΜΕ και όλοι οι αυτόκλητοι υμνητές, έκαναν το καθήκον τους. Τους έκλεισαν μέσα, τους έσωσαν (...) και τώρα αδιαφορούν για το αν όλοι αυτοί οι απόμαχοι της ζωής, κάνουν λάθος άγνοιας και φόβου.

Φυσικά είναι και αρκετοί, όχι ηλικιωμένοι, που ομοίως φορούν μάσκα στον δρόμο. Που επίσης τρέμουν αν σε δουν στα τρία μέτρα.

Πόσο βολικό, πόσο ευνοϊκό να έχεις τρομοκρατημένους πολίτες. Πόσο βολεύει η αποστασιοποίηση, το να βλέπει ο άνθρωπος τον συνάνθρωπο του σαν απειλή. Το να κρέμεσαι από τα χείλη της εξουσίας, πεπεισμένος ότι μόνο αυτός μπορεί να σε σώσει.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φαινόμενο ''Συνδρόμου της Στοκχόλμης'' και οι κοινωνικοί επιστήμονες, θα γράφουν για χρόνια τις διατριβές τους.

Και στο μεταξύ κάποιοι θα δυσκολεύονται μέχρι λιποθυμίας να ανασάνουν, αλλά αφού το είπε ο συμπαθής ιατρός με τα γυαλάκια, έγινε κάτι σαν ενδέκατη εντολή.

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανείων: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Επικοινωνία: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή