Ε.Ε: Αφήνει περιθώρια στην Τουρκία ''καταπάτησης'' της υφαλοκρηπίδας ελληνικών νησιών!!!


Σε απαράδεκτες-διφορούμενες δηλώσεις προέβη σήμερα (2/6/2020) ο ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας». 

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα κάκιστα, κυριαρχούμενη από το πνεύμα του κατευνασμού, δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και επομένως ο Ζοζέπ Μπορέλ αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τους σχεδιασμούς να κάνει γεωτρήσεις εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, τα οποία ως γνωστόν εκτείνονται στα 6 ναυτικά μίλια. Επομένως ο Ζοζέπ Μπορέλ αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να προβαίνει σε έρευνες και γεωτρήσεις σε όλο το εύρος των θαλάσσιων ζωνών των νησιών μας πέραν των 6 ναυτικών μιλίων που είναι τα χωρικά τους ύδατα, υπονοώντας έτσι ότι τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. 

Ακόμα κι αν αυτές οι δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ θεωρηθούν ως “πρόχειρες” και ως “γκάφα”, δεν παύουν να είναι επικίνδυνες και σε κάθε περίπτωση να δείχνουν ότι η Ε.Ε τελεί σε “σύγχυση” και είναι πάντα “διστακτική” όταν πρόκειται να καταφερθεί εναντίον των σχεδιασμών της Τουρκίας.

Ο Μπορέλ συνέχισε αναφέροντας πως «στις διαπραγματεύσεις μας με την Τουρκία, προς το παρόν υπάρχουν μόνο συνομιλίες, αυτό είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας. Ορισμένα κράτη μέλη θεωρούν ότι όσο οι γεωτρήσεις συνεχίζονται, οι συνομιλίες πρέπει να διακοπούν. 

Αλλά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του είδους των ζητημάτων είναι να προσεγγίσουμε, να έρθουμε πιο κοντά για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι οι καλές μας σχέσεις θα εξαρτηθούν αποφασιστικά από το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας στα ύδατα που αμφισβητούνται». 

Βλέπουμε ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Ε.Ε κινούνται σε ένα πνεύμα “αυταπατών” απέναντι στις προθέσεις της Τουρκίας και στην πραγματικότητα επιδεικνύουν μια απεριόριστη ανοχή στις επιθετικές και επεκτατικές της δράσεις, η οποία “θάβει” τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Όσοι αναμένουν από την γερμανική Ε.Ε στήριξη των δικαιωμάτων της χώρας μας, πλανώνται πλάνην οικτράν!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου