Κλείστε, ξεπουλήστε, απολύστε, η …”ανάπτυξη” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ


O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 προανήγγειλε την “εθελούσια” απόλυση 5.000 – 5.500 εργαζομένων της ΔΕΗ. 

Ειδικότερα αναφερόμενος στους σχεδιασμού της κυβέρνησης σημείωσε: «Με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, θα φύγουν από την Επιχείρηση περίπου 5.000-5.500 εργαζόμενοι” προσθέτοντας ότι “το προσωπικό της ΔΕΗ θα μειωθεί από τις 16.000 σε περίπου 12.000 υπαλλήλους», αφού κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν, όπως είπε, δεν θα έχουν κόστος για τους καταναλωτές…. 

Λίγες μέρες νωρίτερα από τον υπουργό του, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προϊδεάζοντας όσον αφορά το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση της ΔΕΗ εξήγγειλε το κλείσιμο των 14 λιγνιτικών μονάδων της εταιρείας μέχρι το 2023, σημειώνοντας μάλιστα ότι από την συγκεκριμένη εξέλιξη θα επωφεληθούν οι Γερμανικές εταιρίες που θα πουλήσουν στη ΔΕΗ …τεχνογνωσία για την κατασκευή των περιβόητων ΑΠΕ

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την πώληση μονάδων υδροηλεκτρικής παραγωγής, τα οποία θα επιδιωχθούν να ξεπουληθούν μέσα από διεθνή διαγωνισμό.

Τι θα φέρουν όμως στα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ στο άμεσο μέλλον:

— Θα δουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να φουσκώνουν κι άλλο, μεταξύ άλλων και για την επιδότηση των πανάκριβων ΑΠΕ (στο όνομα και της «πράσινης ανάπτυξης που έχει κάνει σημαία ο Μητσοτάκης) από την οποία μην ξεχνάμε θα ωφεληθούν οι Γερμανοί.

— Θα υπάρξει  κατάργηση των μόνιμων εργασιακών σχέσεων και ακόμα µεγαλύτερη “ελαστικοποίηση” στη ΔΕΗ που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες υπηρεσίες και εταιρείες του δημοσίου.  

— Θα έχει τραγικές συνέπειες για το σύνολο των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες καθώς θα αυξηθεί ραγδαία η ανεργία, ενώ ο κίνδυνος να μείνει ο λαός χωρίς τηλεθέρμανση είναι μεγάλος.

Με λίγα λόγια η …ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση θα φέρει απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και ακριβότερες υπηρεσίες και προϊόντα για τη λαϊκή οικογένεια.

Πηγή: ημεροδρόμος



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου