Ποιος θα σταματήσει τον Ερντογάν;


Του Δημήτρη Μηλάκα

Όπως δείχνουν οι τελευταίες τουρκικές κινήσεις η Άγκυρα θεωρεί την Ελλάδα ανύπαρκτη και απόλυτα αδύναμη να αναχαιτίσει την επέκταση του τουρκικού «ζωτικού χώρου» προς τα δυτικά και νότια. Οι ανακοινώσεις στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης για παραχωρήσεις θαλάσσιων οικοπέδων που εφάπτονται των χωρικών υδάτων στα ανατολικά Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης διακηρύττουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την τουρκική θέση ότι τα ελληνικά νησιά, ως ειδική περίπτωση» δεν έχουν κανένα δικαίωμα πέραν των 6 μιλίων των χωρικών τους υδάτων. Οι εν λόγω τουρκικές ανακοινώσεις είναι πλέον πολιτική του τουρκικού κράτους καθώς επισφραγίστηκαν και από το κορυφαίο τουρκικό θεσμικό όργανο, το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας.

Δεδομένων αυτών των τουρκικών διακηρύξεων στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο, και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Άγκυρα ουδέποτε «μιλά» χωρίς να πράττει η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει μια τουρκική προσπάθεια έμπρακτης αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Κάτι που επίσης (θα πρέπει να) γνωρίζει η Αθήνα είναι η ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις που διαθέτει και μόνο. Οι τοποθετήσεις εταίρων οι «συμμάχων» περί των ελληνικών δικαίων δεν θα έχουν καμία πρακτική αξία κατά τη στιγμή που θα εκδηλωθούν οι κινήσεις που ήδη η Άγκυρα προαναγγέλλει.

Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα της χώρας γενικότερα ονειροβατούν αναμένοντας «δυτική σταυροφορία» με τη συμμετοχή Αμερικανών, Γάλλων Ιταλών και λοιπών «φίλων» υπέρ της υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων. Προφανώς, στην Αθήνα, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η τουρκική ηγεσία θεωρεί ότι έχει τις δυνάμεις για να επιβάλλει μια νέα ισορροπία στην περιοχή και να διεκδικήσει το χώρο που αφήνει πίσω της η «υποχώρηση» της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Κάτι που επίσης λησμονούν στην Αθήνα είναι, ότι οι ισχυροί συνδιαλέγονται και συναλλάσσονται μεταξύ τους σε βάρος των αδύναμων. Και στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία προβάλει και αντιμετωπίζεται απ όλους ως τοπική υπερδύναμη τα συμφέροντα της οποίας κανείς («σύμμαχος» ή «φίλος» της Ελλάδας) δεν μπορεί να αγνοήσει.

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Λαμβάνοντας υπόψη τη στασιμότητα που περνά ο κόσμος ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του κοροναϊού (COVID-19) στις επιχειρήσεις και την οικονομία, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις. Και με την παρουσία πλεονάσματος μετρητών στην εταιρεία μου, στοχεύουμε στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας χρημάτων χρηματοδοτώντας πελάτες εντός και εκτός Ευρώπης με δάνειο.

  Χρειάζεστε δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; Εάν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp / Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 2,5% έως 3% ετησίως
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, είστε ένα βήμα μακριά για να γίνετε οικονομικά ελεύθεροι, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998
  2020 © ️ Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή