Τυπικά Γερμανικό, πέρα για πέρα αληθινό, αλλά μοιάζει πραγματικά απίστευτο για τη σημερινή Ε.Ε.!


Με σειρά Κοινοτικών Οδηγιών η Ε.Ε. στον 21ο αιώνα έχει οδηγηθεί στην εξυπηρέτηση των αναγκών της Γερμανικής βιομηχανίας κατασκευής φωτοβολταϊκών & ανεμογεννητριών. Η πολιτική της "απανθρακοποίησης" αυτό ακριβώς το στόχο έχει, τη στήριξη των δήθεν "πράσινων" θέσεων εργασίας. Φυσικά θα χρειάζεται και αξιόπιστο ρεύμα, που θα είναι "κλιματικά φιλικό", δηλαδή δεν θα εκπέμπει το "δαιμονικό" CO2, και τέτοιο είναι βεβαίως το πυρηνικό, το οποίο θα μας προμηθεύουν οι Γάλλοι. Για όποιον τυχόν δεν το έχει πληροφορηθεί, η Γαλλική EDF μόλις υπέβαλε αίτηση κατασκευής νέου πυρηνικού εργοστασίου στις Βρετανικές ακτές απέναντι απ' το Βέλγιο, στην περιοχή του Suffolk (Ίπσουιτς, Ανατολική Αγγλία), εκεί που σήμερα βρίσκεται το πυρηνικό Sizewell Β.

Έτσι αφενός η ζώνη του Λονδίνου θα βρίσκεται ανάμεσα σε δυο νεότατα πυρηνικά (το υπό κατασκευή Hinkley Point C 3,2GW στα Δυτικά και το πανομοιότυπο Sizewell C στα ανατολικά), αφ' ετέρου εύκολα το αξιόπιστο πυρηνικό ρεύμα θα μπορεί να περάσει τη Μάγχη σε περίπτωση ανάγκης, καλώδια και ήδη υπάρχουν και κατασκευάζονται και νέα. Στην πιο πάνω εικόνα είναι η μακέτα του νέου εργοστασίου, όπως τη δίνει η EDF, αλλά, φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου απίστευτο για τη σημερινή Ε.Ε. και δεν είναι και Γερμανικό: άλλο είναι το απίστευτο!

Η Γερμανία εδώ και χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προφίλ "πράσινης" χώρας, ωστόσο η βιομηχανία της χρειάζεται αξιόπιστο ρεύμα κι όλοι γνωρίζουν πως το ρεύμα αιολικών & Φ/Β μόνο αξιόπιστο δεν είναι. Το 2018 όρισε μια ευρεία Ομάδα Εργασίας, την οποία ονόμασε "Kommission „Wachstum, Strukturwandel und Beschäftigung“ - Επιτροπή "Ανάπτυξη, διαρθρωτικές αλλαγές και απασχόληση"" και της ανέθεσε να εξετάσει τρόπους επίτευξης των κλιματικών στόχων. Ανάμεσα στα συμπεράσματα, που ανακοινώθηκαν το 2019, ήταν η πρόταση ολοκληρωτικής απόσυρσης όλων των λιθανθρακικών & λιγνιτικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής σταδιακά μέχρι τις 31/12/2038. Σε μια εντελώς μακρόσυρτη διαδικασία το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας έγινε εντός του 2020 από κοινού δεκτό από Ομοσπονδιακή και Κρατιδιακές κυβερνήσεις. Το επόμενο βήμα ήταν η συμφωνία να γίνει νόμος του κράτους, αλλά, πολύ βολικά, ο κορονοϊός παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες της Ομοσπονδιακής Βουλής. 


Αισίως φθάσαμε στις 30/5/2020 και, στο πλαίσιο ασφαλώς της "απανθρακοποίησης", η Γερμανία βάζει από σήμερα σε κανονική εμπορική λειτουργία ένα νέο, ολοκαίνουριο λιθανθρακικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής! Πρόκειται για το ολοκαίνουριο Datteln 4, που το βλέπουμε στην εικόνα, (στιγμιότυπο από τη webcam της ιδιοκτήτριας Uniper), να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, το εργοστάσιο ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε δοκιμές με συγχρονισμό στο δίκτυο στις 8/5/2020 και πολύ σύντομα ξεκινά και την κανονική εμπορική λειτουργία.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πολύ βιομηχανική Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στα βόρεια της περιοχής του Ρουρ. Πρόκειται για νέο λιθανθρακικό εργοστάσιο 1.100MW ηλεκτροπαραγωγής και 380MW θερμικής παραγωγής, με ονομαστικό βαθμό απόδοσης >45% και συνολικά μέχρι 60% μαζί με τη θερμική παραγωγή. Ήδη τα 413MW έχουν διατεθεί στους Γερμανικούς σιδηρόδρομους!

Ακριβώς λοιπόν τη στιγμή που η χρεοκοπημένη Ελλάδα θέτει εκτός λειτουργίας τις λιγνιτικές της μονάδες, προκειμένου να καίει όλο και περισσότερο αέριο, η Γερμανία δεν συζητά να καίει αέριο και συνεχίζει να επενδύει σε εισαγόμενο λιθάνθρακα. Στο όνομα της "απανθρακοποίησης", βεβαίως-βεβαίως! 
 

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Λαμβάνοντας υπόψη τη στασιμότητα που περνά ο κόσμος ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του κοροναϊού (COVID-19) στις επιχειρήσεις και την οικονομία, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις. Και με την παρουσία πλεονάσματος μετρητών στην εταιρεία μου, στοχεύουμε στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας χρημάτων χρηματοδοτώντας πελάτες εντός και εκτός Ευρώπης με δάνειο.

  Χρειάζεστε δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; Εάν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp / Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 2,5% έως 3% ετησίως
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, είστε ένα βήμα μακριά για να γίνετε οικονομικά ελεύθεροι, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998
  2020 © ️ Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανείων: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Επικοινωνία: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή