Σε απλά Ελληνικά ...


Του Περικλή Δανόπουλου

-Alles klar herr Koulis!
-Vielen dank Frau Merkel. Auf Wiedersehen.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο διάλογος, ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Γερμανίδα Καγκελάριο. Η υπερήφανη εξωτερική πολιτική της χώρας, ίδια και απαράλλακτη επί δεκαετίες, θριάμβευσε για μια ακόμη φορά. Σε συνέχεια της γραμμικής πορείας δεκαετιών και της περίφημης φράσης ''Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ'', για την κρίση στα Ίμια.

Θα είπαν κι άλλα φυσικά οι δυο ηγέτες. 'Η μάλλον η ηγέτης και ο υπαλληλίσκος. Πιθανώς να μίλησαν για νέες προσαρμογές της Ελληνικής οικονομίας, για νέες διμερείς εμπορικές συμφωνίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επιβεβαιώθηκε η αφοσίωση του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, προς την Γερμανική ηγεσία. Ο λογαριασμός θα έλθει αργότερα....

Είναι όμως τόσο ''πολυδιάστατη΄΄ η εξωτερική μας πολιτική, που ο ηγέτης μας επικοινώνησε και με τον Πούτιν και του ζήτησε να παρέμβει για να αποφευχθεί η κρίση, όπως και για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. 

Σε απλά Ελληνικά, ο Έλληνας υποτελής Πρωθυπουργός μιας χώρας που μετέχοντας στο ΝΑΤΟ και όντας αδιαμφισβήτητος σύμμαχος των ΗΠΑ, αποτελεί δυνητικό αντίπαλο της Ρωσίας, κάλεσε τον Πρόεδρο της, να μεσολαβήσει για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο. Έτσι ώστε να συνεχίσει χωρίς τριγμούς, να παραδίδει γη και ύδωρ στους αντιπάλους της Ρωσίας. Κάτι σαν δωρεάν μαθήματα διπλωματικής παράνοιας ακούγονται όλα αυτά.

Στην πραγματικότητα, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, θα έπρεπε καθημερινά να ευχαριστούν. Όχι τις υπερδυνάμεις. 

Θα έπρεπε καθημερινά να ανακοινώνεται από το Press Room:

-Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για την εθελοτύφλωση του και την ατέλειωτη ανοχή που μας δείχνει, ενώ του αποδεικνύουμε με κάθε τρόπο, πόσο εθελόδουλα πουλητάρια είμαστε.

Συνοπτικά η μόνη περιγραφή της κατάστασης είναι ''scheisse'' ...


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου