Θα είμαστε εκεί ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις. Η κυβέρνηση , με πρόσχημα την διασάλευση της τάξης, της προστασίας της απρόσκοπτης εμπορικής δραστηριότητας,φέρνει στην βουλή ''χουντικής'' έμπνευσης νομοσχέδιο. 

Το σχέδιο ξεκίνησε από την στιγμή που ήρθε στην εξουσία. Για κάθε πορεία, 100, 200, 500. 1000 ατόμων, τα οποία άνετα θα μπορούσαν να καταλάβουν το πεζοδρόμιο και μικρό μέτρο του οδοστρώματος, έκλεινε όλο το κέντρο, παρέλυε όλη την κυκλοφορία και δημιουργούσε αναπόφευκτα κοινωνικούς αυτοματισμούς. Γιατί εκεί ακριβώς πατάει κάθε μειοψηφική κυβέρνηση για να δημιουργήσει την κρίσιμη μάζα που θα την ακολουθεί, ως δύναμη, σταθερότητας, τάξης και ασφάλειας.

Κι εδώ πρωταγωνιστές, τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, που είτε δεν διαβάζουν αυτά που ψηφίζουν, είτε είναι αδύνατον να απαρνηθούν το παρελθόν του πολιτικού ολοκληρωτισμού που πρεσβεύουν.

Θα είμαστε εκεί, σε ένα άνισο αγώνα όχι μόνο απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία , αλλά και στις χειραγωγημένες συνειδήσεις της μειοψηφίας εκείνης των πολιτών που καταδυναστεύει όλους τους υπόλοιπους.

Θα είμαστε εκεί σήμερα, θα είμαστε εκεί και αύριο παρά τις απαγορεύσεις.

Γιατί το διακύβευμα είναι η δημοκρατία και η ελευθερία, απέναντι στην τυραννία. 

Θα είμαστε εκεί και θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα ακόμα κι εκείνων που θα κρυφογελάνε με ικανοποίηση, όταν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Γι αυτούς που αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τον βιασμό, μπορούν ωστόσο να τον απολαύσουν. Για όλους εκείνους που διαμαρτύρονται όταν γίνονται συγκεντρώσεις και την άλλη μέρα φωνάζουν για τους μισθούς που θα μειωθούν.

Θα είμαστε εκεί γιατί είναι θέμα συνείδησης και εκεί δεν κάνουμε εκπτώσεις.
Όσοι πιστοί....




Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου