Τήνος: Αγωγές για τις Ανεμογεννήτριες


Η Ενεργειακή Κυκλάδων, η εταιρεία που, «στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος», θέλει να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στα Πράσσα της Τήνου, κατέθεσε αγωγή ενάντια σε 100 πολίτες της Τήνου γιατί δίνουν έναν αγώνα, μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού, για να προστατεύσουν την Τήνο από την εισβολή των ανεμογεννητριών!

Η Έπαρχος Τήνου, οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος πλειοψηφίας καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του νησιού, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στην εξασέλιδη λίστα με τους παραλήπτες της αγωγής-μαμούθ. Αίσθηση έχει προκαλέσει επίσης, το γεγονός ότι στη λίστα με τους πολίτες που διώκονται, έχει συμπεριληφθεί και ένας ανήλικος. Η Τηνιακή κοινωνία, η οποία έχει εκφράσει ομόφωνα την αντίθεσή της με κάθε τρόπο, τόσο θεσμικά όσο και κινηματικά, βρίσκεται εν αναμονή δικαστικής απόφασης κατά των παρατυπιών της εν λόγω εταιρείας, η οποία καταπατά και διέρχεται από λωρίδα δημοτικής έκτασης που την βάφτισε «δρόμο».

Εν τω μεταξύ, η Ενεργειακή Κυκλάδων ξεκίνησε την σκυροδέτηση, ενώ ακόμη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για την νομιμότητα της εγκατάστασης, στα Πράσσα, στην τελευταία από τις τρεις βάσεις των ανεμογεννητριών.

Η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα καλεί την Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ «να πάρει τώρα πίσω την κατάπτυστη ως άνω Αγωγή της, η οποία προσβάλλει βάναυσα το δημοκρατικό μας φρόνημα και τις συνταγματικές μας ελευθερίες. Η «τρομοκρατία» των αγωγών και των διώξεων επί «δικαίων και αδίκων» δεν θα περάσει στο νησί μας που έχει μάθει να μάχεται για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του ανά τους πολλούς αιώνες της πλούσιας ιστορίας του», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η Δημοτική Επιτροπή κατά των Ανεμογεννητριών καταδικάζει τις ανωτέρω απόπειρες εκφοβισμού, δίωξης του φρονήματος και ακύρωσης των συνταγματικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις  και τους 100 τηνιακούς που διώκονται από την ως άνω Εταιρεία...».

Και η ΔΕΗ

Σε δημοπράτηση βγήκε η δημιουργία ενός μεγάλου αιολικού πάρκου από τη ΔΕΗ Αναενώσιμες. Το έργο αφορά στη μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 4,5MW στη θέση Μαμάδος της Δημοτικής Κοινότητας Πανόρμου του Δήμου Τήνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η δημοπράτηση του έργου αλλά και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια κατασκευής του αιολικού πάρκου εκτιμήθηκε σε 21 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου