Απειλές και υποδείξεις ο κυβερνητικός …αντίλογος στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας


Την ίδια ώρα που μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας η κυβέρνηση επιστρατεύει τις απειλές βάζοντας «κάτω από το χάλι» τις πολιτικές ευθύνες της που άφησε ανοχύρωτα τα σχολεία εν μέσω πανδημίας. 

Ακολουθώντας αυτή την τακτική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσα προανήγγειλε μέτρα κατά των κινητοποιήσεων «πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης» προς τους καταληψίες… 

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά».

Ο ίδιος μάλιστα προκλητικά και ενώ μέσα σε τάξεις στοιβάζονται 25 – 27 ακόμα και 29 μαθητές, ισχυρίστηκε ότι οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις είναι που δημιουργούν πρόβλημα «στην υγεία των ανθρώπων»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα προχώρησε και σε υποδείξεις και συστάσεις, ενώ πόνταρε και στη λειτουργία του «κοινωνικού αυτοματισμού» και ανέφερε: «Στην αρχή φοβόμασταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία από τον κορωνοϊό και τελικά έχουμε 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο κ. Πέτσας λοιπόν πέρα των απειλών και των υποδείξεων δεν μπήκε στον κόπο να ανακοινώσει κανένα περαιτέρω μέτρο για νέες αίθουσας και ενίσχυση των μέτρων προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας…

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου