Η Αττική γίνεται Μπέργκαμο


Η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «έσκασε». Το ίδιο και τα ασύστολα ψεύδη του πρωθυπουργού περί δήθεν προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού και δημιουργίας νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση τραγική. Ακόμα και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Τα Νέα" έχει σήμερα (23.9.2020) ως πρώτο θέμα την κατάσταση στα νοσοκομεία. Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο, αν δεν έχει γίνει ήδη.

Μετά τους γιατρούς του νοσοκομείου της Νίκαιας, αντέδρασαν και οι διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που χαρακτηρίζουν «δραματική την κατάσταση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στα περί «ατομικής ευθύνης» και ότι για το πρόβλημα ευθύνονται οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες και οι… μετανάστες, παραπέμποντας έτσι σε επιχειρηματολογία τύπου Τραμπ.

Όπως γράφει σήμερα στην πρώτη σελίδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο: «Ευαγγελισμός-Κραυγή αγωνίας», έξι κορυφαίοι επιστήμονες, που είναι και διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων έστειλαν επιστολή στη διοίκηση του ιδρύματος όπου «περιγράφουν την δραματική κατάσταση που δημιουργεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας». Είχαν προηγηθεί οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας που με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης δήλωσαν πως "με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19".  Υπέβαλαν, μάλιστα, τις παραιτήσεις τους ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.

Οι εξελίξεις αυτές παραπέμπουν σε τραγωδία ανάλογη με αυτή στο Μπέργκαμο. Θυμίζουμε ότι η υγειονομική τραγωδία στο Μπέργκαμο της γειτονικής Ιταλίας είχε δύο παρόμοιες βασικές αιτίες: Συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αδυναμία του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί λόγω της μείωσης της οικονομικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Η ανυπαρξία ικανού αριθμού ΜΕΘ οδήγησε στην φοβερή κατάσταση όπου οι γιατροί του δημόσιου συστήματος Υγείας έπρεπε να αποφασίσουν ποιος ασθενής θα πεθάνει και ποιος όχι, ανάλογα με την ηλικία (βέβαια όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα κατέφευγαν σε ιδιωτικές κλινικές)! Το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ, την Βραζιλία και αλλού, αποδεικνύοντας ότι το ισχύον οικονομικό και πολιτικό μοντέλο είναι απάνθρωπο, άνισο και απόλυτα ταξικό.

Και όμως κάποιοι ωφελούνται από αυτή την εγκληματική πολιτική, είναι οι κλινικάρχες, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία θα στέλνουν στις δικές τους ΜΕΘ τους ασθενείς, με συνέπεια να επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά Ταμεία με πανάκριβα νοσήλια. Ούτε όμως αυτή η κοστοβόρα για το δημόσιο λύση θα σώσει την κατάσταση. Η τραγωδία είναι μπροστά μας. Η αντιπολίτευση και οι συνδιλαστικές οργανώσεις, ολόκληρη η κοινωνία καλείται επιτέλους να αντιδράσει με κάθε τρόπο

*Η φωτογραφία είναι από το πανό των γιατρών (ΟΕΝΓΕ)  έξω από τον Ευαγγελισμό.

Πηγή : artinews.gr 

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Οι πλαστογραφίες των ΜΜΕ με αυτοκινητοπομπές με τα φέρετρα στο Μπέργκαμο ήταν ... από θύματα του κόβιντ λέτε ακόμα και μετά την αποκαλυψη πως ήταν νεκροί ναυαγοί μετανάστες από Αφρική σε άλλη περιοχή και άλλην εποχή;;; !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή