Βολιβία: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την πραξικοπηματική κυβέρνηση


Σύμφωνα με έκθεση 300 σελίδων που δημοσίευσε την Πέμπτη η Συνήγορος του Πολίτη της Βολιβίας, η de facto κυβέρνηση της Jeanine Áñez διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έπειτα από το πραξικόπημα της 20ης Οκτωβρίου 2019.

Η έκθεση τονίζει ότι στους δέκα μήνες από το πραξικόπημα, οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης είναι ακόμα υπό διωγμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, και εγκληματίες απολαμβάνουν την ασυλία του Διατάγματος 4078, που προστατεύει στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων από δίωξη.

Κάνει λόγο για μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών χωρίς την απαραίτητη νόμιμη διαδικασία και με σαφή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Αναφέρει επίσης μια σειρά περιστατικών δολοφονιών και βασανισμού, που έγιναν υπό τις εντολές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης.

Επί παραδείγματι, η εκτέλεση 20 ανθρώπων στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λα Παζ, θεωρείται από την έκθεση ως σφαγή. Τέτοιου είδους ενέργειες, σημειώνει η έκθεση, «έχουν διαπραχθεί συστηματικά κατά των πολιτών και υπό τη γνώση, τις εντολές και τις οδηγίες της Μεταβατικής Κυβέρνησης, χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Επιπλέον, η έκθεση κατέληξε πως η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχουν «παραβιάσει το δικαίωμα στην αλήθεια», καθώς έχουν αλλοιώσει ή εξαφανίσει «πειστήρια καταδίκης».

Ξενόγλωση Πηγή: telesur

Πηγή: INFO-WAR

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Δάνεια Ferratum

  Ferratum US, 318, 25 Goodlass Rd, L24 9HJ,
  Ηνωμένες Πολιτείες.
  +1 (754) 2417737, ferratum.loans@gmail.com

  Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
  Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) (+17542417737) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
  Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τις παρακάτω επαφές
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com
  Whatsapp / Κλήση; +1 (754) 2417737

  ΑπάντησηΔιαγραφή